Putin: ABD'nin çekildiğine dair emare yok

Rusya Devlet Başkanı Putin, her yıl tüm dünyadan misafir edilen basın mensuplarının sorularını cevapladığı geleneksel yıl sonu toplantısında, ABD askerinin Suriye’den çekilmesinin sorulması üzerine, “ABD’nin Suriye’den çekildiğine dair emare yok. Afganistan'dan da çekildiklerini söylediler ama hala oradalar ” dedi.

Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, büyük yıl sonu basın toplantısı için Rus ve yabancı gazetecilerle bir araya geldi.

Putin'in 2001'den beri düzenlediği büyük basın toplantısı için bu yıl 1.702 gazetecinin akredite olduğu belirtildi.

"ABD Afganistan'dan da çekildiğini söyledi ama hala orada"

Putin, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ile ilgili açıklama ilk açıklamasında, "Aynı fikirdeyim" dedi. Putin'in açıklamalarından öne çıkanlar:

"ABD Başkanıyla aynı fikirdeyim, DEAŞ orada yenildi. ABD askerlerinin bölgede hiçbir meşruiyeti yok. ABD'nin Suriye'den çekildiğine dair bir emare yok. ABD, Afganistan'dan da çekileceğini söyledi ama hala orada"

Atatürk'le ilgili konuştu

Rusya lideri Putin, Atatürk hakkında yöneltilen bir soru karşısında, "Atatürk, Rusya'nın dostuydu. Bu bizim için çok değerli" dedi.

"Atatürk, modern Türkiye'nin kurucusu" diye devam eden Rus lider, Türkiye ile şu anki ilişkilere dairse şunları söyledi:

"Türkiye NATO üyesi olmasına karşın, gördüğümüz kadarıyla bir yandan ittifakın üyesi olarak yükümlülüklerini yerine getiriyor, diğer yandan da dış bir politika izliyor. Buna çok değer veriyoruz. Zira bu, ilişkilerimizde öngörülebilirlik ve istikrar için gereken koşulları yaratıyor. Bu açıdan Türkiye'nin mevcut cumhurbaşkanının (Recep Tayyip Erdoğan) rolü elbette çok büyük. Sayın Erdoğan'ın liderliği altında bu eğilimin devam edeceğini umuyoruz.

DÜNYA
Trump'ın kararına rağmen ABD askerleri sahada

DÜNYA
Fransa: ABD'nin boşalttığı yerlere biz geçeceğiz

DÜNYA
ABD Suriye'den çekiliyor