Ölene ya da topraklarımız kurtulana kadar buradayız

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın gönüllü muhafızlarından Hatice Huveys, ölene ya da Filistin toprakları özgürleşene kadar Aksa’yı korumayı sürdüreceğini söyledi.

Hatice Huveys Mescid-i Aksa’da Kur’an-ı Kerin öğretiyor.

İsrail saldırılarına karşı Mescid-i Aksa’nın gönüllü muhafızları olarak bilinen “murabıtlar”dan Kur’an-ı Kerim öğretmeni Hatice Huveys (44), yaşadıklarını anlattı. Mescid-i Aksa’da gönüllü olarak beklemelerinin kendisini, aile fertlerini İsrail yetkililerinin kovuşturma ve tacizine maruz bıraktığını aktaran Huveys, yaklaşık 4 yıl önce Mescid-i Aksa ile bağlantısından dolayı gözaltına alınmasına rağmen İsrail cezaevinde kaldığı birkaç gün boyunca başörtüsü ve pardösüsünü çıkartmak zorunda kaldığını aktardı.

HAYAT
Zulme karşı bir taş da sen at

ASKERLER BAŞÖRTÜMÜ ÇIKARDI!

DÜNYA
İsrailli pilottan çarpıcı itiraf: Gazze'den gelen roketleri durduramadığımız için çok katlı binaları vurduk

DÜNYA
İsrailli firma asker ailelerine Gazze'ye bomba yağdırılmaları karşılığında hediye paketleri gönderdi

8 YILIN 1 YILI AKSA’DA GEÇTİ

Huveys, İsrail güçlerinin murabıtları zaman zaman gözaltına aldığına ya da Harem-i Şerif’ten uzaklaştırma cezası verdiğine de değindi. “Yaklaşık 8 yıldır Aksa’ya girmeme izin verilen gün sayısı bir yıl bile etmedi” ifadesini kullanan Huveys, “Aksa’dan uzaklaştırma kararlarının sayısını bile hatırlamıyorum, artık saymaz oldum” dedi.