Nefes alamıyoruz ama yine de gitmeyiz

İsrail’in göçe zorladığı Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi, Filistin direnişinin yeni sembollerinden biri. Mahallenin sembol ismi de Muna El Kurd. Yeni Şafak’a konuşan El Kurd, mahalledeki ablukayı “Artık nefes alamıyoruz” sözleriyle özetledi. “Bu büyük hapishanede kapana kısıldık. İşgalciler mahallenin girişine beton bloklar koydu. Akrabalarımız, arkadaşlarımız bizi ziyarete gelemiyor” diyen El Kurd, her şeye rağmen kararlı olduklarını ve evlerini terk etmeyeceklerini söyledi.

Hatice Saka
Muna El-Kurd

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Şeyh Cerrah mahallesinde durum her geçen gün kötüleşiyor. Direnişin sembol isimlerinden olan Filistinli aktivist Muna El-Kurd, İsrail’in mahalleyi açık cezaevine çevirdiğini söyledi. Yeni Şafak’a konuşan El Kurd, kanunsuz olarak 2 aydır mahalleye girişin yasaklandığını anlattı:

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/07/07/01/51/resized_f3bd1-12e3d247gozalti.jpg

DÜNYA
İşgalci İsrail askerlerinden Filistinlilere destek olan yabancı aktivistlere sert müdahale

İŞLER KÖTÜYE GİDİYOR

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/07/07/01/52/resized_e1317-4a74145bseyhcerrah.jpg

DÜNYA
Osmanlı'dan günümüze Şeyh Cerrah'ın bilinmeyen hikayesi

BİRİ GELİP EVİMİZE YERLEŞTİ

Son aylarda gündemden düşmeyen Şeyh Cerrah mahallesi krizinin yeni olmadığına dikkat çeken El-Kurd, şöyle konuştu: “İlk olarak 1967 yılında evleri zorla ele geçirmeye başladılar. Kadın, çocuk, yaşlı demeden evlerin kapı ve pencerelerini kırıp insanları yerlerinden ettiler. O günden bugüne kadar mahalle sakinleri bu sorunlarla boğuşuyor. Şimdi yaşadığımız evin yarısına bir yerleşimci gelip oturdu. Sürekli huzursuz olmamız için evimizdeki yerleşimcileri değiştiriyorlar. Her gün kabusu yaşıyoruz ve daha da kötüye gidiyor.”

DÜNYA
Gazze’ye psikolojik savaş

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/07/07/01/52/resized_39e7c-b5ab3a2bmunaelkurddekupe.jpg

Hukuksuzluğu dünyaya duyurdu