Nasrallah'ın geçici olarak gizli bir yere gömüldü

Hizbullah'a yakın bir kaynak Cuma günü yaptığı açıklamada Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in büyük bir cenaze törenini hedef alacağı endişesiyle, geçici olarak gizli bir yere gömüldüğünü söyledi.

Zeynep Karçığa
Hasan Nasrallah

AFP'ye konuşan kaynak, "Hasan Nasrallah, koşullar halka açık bir cenaze töreni yapılmasına elverişli hale gelene kadar geçici olarak gömüldü" dedi.

Kaynak, "İsrail'in cenazeye katılanları ve Nasrallah'ın gömüldüğü yeri hedef alması endişesi sebebiyle halka açık bir cenaze töreni düzenlemenin imkansız olduğunu" belirtti.

Your browser doesn't support HTML5 video.

ABD garanti etmeli

Adının açıklanmaması kaydıyla konuşan Lübnanlı bir yetkili, Hizbullah'ın üst düzey Lübnanlı yetkililer aracılığıyla ABD'den "İsrail'in halka açık bir cenazeyi hedef almayacağına dair garanti istediğini" ancak böyle bir garanti alamadığını ifade etti.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ne olmuştu?

Hizbullah Hasan Nasrallah'ın soykırımcı terör devleti İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda öldürüldüğünü doğruladı. Yapılan açıklamada "İsrail'e karşı savaşmaya devam edeceğiz" denildi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım.

Nasrallah suikastı sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi sonrası açıklama yaptı. Kasım, "Grup bir kardeşini, bir liderini kaybetti" dedi. Kasım, ''Yolumuz sadece Nasrallah tarafından korunmuyordu. Hizbullah bu yolda yürümeye, hedeflerine ulaşmaya devam edecektir. Komuta grubuyla, liderleriyle devam edecektir. Kardeşlerimiz çabalarına devam etmektedir'' dedi.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Terör devleti İsrail’den Lübnan’a yeni saldırı: Nasrallah'ın halefine suikast

Terör devleti İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gece saatlerinde düzenlediği hava saldırısında, Hizbullah'ın yeni lideri olduğu belirtilen Haşim Seyfettin'i hedef aldı. İsrail basını, Seyfettin'in öldürüldüğünü öne sürdü. Öte yandan Reuters Haber Ajansı, saldırının Hizbullah eski lideri Hasan Nasrallah’a düzenlenen saldırıdan daha büyük bir saldırı olduğunu yazdı.