Lavrov: Operasyonun yeni bir aşaması başlıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Ukrayna'daki özel askeri operasyon devam edecek. Operasyonun bir sonraki safhası şimdi başlıyor" açıklamasında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Ukrayna’da devam eden askeri operasyonuna dair yaptığı açıklamada, “Ukrayna’da özel harekatın bir sonraki aşaması başlıyor” dedi.

Lavrov ayrıca, Rusya’nın operasyonlar sırasında nükleer silahlar kullanmayacağını, konvansiyonel silahlar ile operasyonlarını sürdürdüğünü belirtti.

“Çin, Hindistan, Mısır ve Türkiye’ye ne yapacaklarını söyleyemezler”

Rusya’nın yakın ilişkiler kurduğu Çin, Hindistan ve Türkiye’nin sürekli ABD tarafından baskı altında tutulduğunu söyleyen Lavrov, “ABD, Hindistan, Çin, Mısır ve Türkiye’ye yani kendi bin yıllık medeniyetlerine sahip ülkelere ne yapacaklarını söylediklerinde bana öyle geliyor ki sadece tavırlarında değil başka şeylerinde de sorunları var. Onların zihniyetlerinde bir şeyler yolunda değil. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, ABD’nin Hindistan’a S-400 satın aldığı için yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı konusunda henüz bir karar vermediklerini söyledi. Yani Hindistan için neyin doğru olduğuna henüz karar vermediler” diye konuştu.

“Zelenskiy birçok şey söylüyor bunlar ne yiyip ne içtiğine bağlı olarak değişiyor”

Röportajında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in sarhoşken görüntüler paylaştığına dair iddialara atıfta bulunan Lavrov, “Zelenskiy birçok şey söylüyor. Bunlar, ne yiyip ne içtiğine bağlı olarak değişiyor. Zelenskiy’in söylediklerini ciddi şekilde yorumlayamam, zira bakış açısını sürekli olarak taban tabana zıt yönlerde değiştiriyor. Son olarak Rusya’nın Ukrayna’ya karşı nükleer silah kullanmayı planladığını söyledi” dedi.

“Ukrayna’da özel harekatın bir sonraki aşaması başlıyor”

Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonları hakkında son bilgileri aktaran Lavrov, “Ukrayna’nın doğusundaki operasyon, en başından beri açıklandığı gibi, Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerinin tamamen özgürleştirilmesini amaçlıyor. Bu operasyon devam edecek. Operasyonun bir sonraki aşaması başlıyor ve bu en önemlisi olacak” dedi.

DÜNYA
Rusya'dan korkutan iddia: Rus askeri üniformasını giyip yerel sakinlerin infaz edilmesi planlanıyor

DÜNYA
ABD Savunma Bakanlığı: Donbass’ta 76 Rus taburu bulunuyor

DÜNYA
Rusya Savunma Bakanlığı: Donetsk bölgesinde Ukrayna'ya ait bir Mig-29 savaş uçağını düşürdük