Kuzey Irak'tan FETÖ okulları açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, FETÖ'ye bağlı okulları Türkiye ile yapılacak bir takvimlendirme çalışması sonrası kapatmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak Çetiner Çetin
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) FETÖ'ye bağlı okulları Türkiye ile yapılacak bir takvimlendirme çalışması sonrası kapatmaya hazırlanıyor.

Önceki gün medyada yer alan "Barzani FETÖ okullarını kapatmayacak" yönündeki haberlerin doğru olmadığını Yeni Şafak'a açıklayan Kürt yönetimi yetkilileri, ailelerin okulların durumu ne olacağı ve eğitim süreci yaklaşırken okulların kapanmasından duyulan endişeler üzerine yönetimin 'okulların kapılarının' kapatılmayacağının duyurduğu belirterek "Biz kapılar kapatılmayacak, okullarda eğitim devam edecek derken, FETÖ eğitim şirketlerinin kapatılabileceği mesajını verdik. Milli Eğitim Bakanlığımızın mesajı, bu okullarda eğitim gören çocukların ailelerine idi ve ne koşulda olursa okullarda eğitim verileceğini ifade ettik. Son süreçte bölgede okullar kapatılacak çocuklarınız ortada kalacak dedikoduları arttı. Bizde kapıları kapatmayacağımızı söyledik. Şirketleri değil. Zira Kürt bölgesinde 36 kolej ve üniversite var ve bu okulların fiziki binalarının tamamı Kürdistan hükümetinindir." dedi.

Bazı basın yayın kurumlarında yer alan ve FETÖ ile bağlantılı kesimlerin açıklamaları saptırdığını ifade eden Kürt yönetimi yetkilileri, " Kapıları kapatmayacağız söylemi ile FETÖ'nün şirketlerinin kapatılmayacağı anlamı çıkmasın zira üzerinde çalışmalar sürdürülüyor." diye konuştu.

Kürt yöneticiler FETÖ'ye bağlı kolejlerle ilgili çalışmaların sürdüğünü ve Milli Eğitim Bakanlığından Genel Müdür seviyesinde bir heyetin dün Erbil Başkonsolosluğu'na giderek konu hakkında bilgilendirme toplantısı da yaptıklarını ilettiler.