Kur'an-ı Kerim yakma skandallarına Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan anlamlı tepki

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Avrupalı liderlerin ve bazı medya kuruluşlarının İsveç ve Danimarka'daki İslam aleminin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırılara tepkisiz kalmasını kınadı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro

Al Mayadeen kanalında yayınlanan 'With Maduro and More' programında konuşan Venezuela lideri Nicolas Maduro, Avrupa'da 'kutsal kitapların yakılmasına göz yumanların sessizlikleri nedeniyle dolaylı olarak müdahil olduklarını söyledi ve ifadelerini kullandı.

Medyayı da konuya yer vermemekle de eleştiren Maduro, Müslümanlara yönelik nefret suçlarını ve Avrupa'da Kur'an yakan 'aşırı sağcı ve ırkçı çevrelerin' faaliyetlerini 'şiddetle kınadığını' sözlerine ekledi.

Sputnik'te yer alan habere göre Maduro, dedi.

Son aylarda Danimarka ve İsveç'te birkaç Kur'an yakma gösterisi düzenlendi. Çoğu Müslüman ülke gösterileri kınadı ve bazıları İsveç ve Danimarka büyükelçilerini protesto mektupları yayınlamaya çağırdı.

Bu haftanın başlarında da, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, Müslüman ülkelerle ilişkilere özel dikkat gösterme sözü verdi ve Danimarka polisi, son Kur'an yakma gösterilerinin ardından güvenlik nedenleriyle ülke sınırlarındaki denetimleri geçici olarak sıkılaştırdı.

DÜNYA
Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırı

DÜNYA
İslam düşmanları iyice azıttı: Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e bir alçak saldırı daha

GÜNDEM
Diyarbakır'da "Kur'an-ı Kerim'e saygı" mitingi yapıldı

DÜNYA
Alçaklık virüs gibi: Üç şehirde Kur'an yaktılar

DÜNYA
Kırgızistan'dan İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan alçak saldırıya tepki

DÜNYA
Alçaklığın arkası kesilmiyor: İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik bir saldırı daha