Issık Göl çok ıssız

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Kırgızistan’da turizminin kalbi konumundaki Çolpon-Ata şehri en sakin günlerini yaşıyor. Yılda bir milyon turist ağırlayan Issık Göl Bölgesi’ndeki turizmciler, Kovid-19 nedeniyle kaybettiği yabancı turisti yerliyle telafi etmeye çalışıyor.

Haber Merkezi
Kırgızistan'ın doğa harikası turizmin canlanmasını bekliyor.

1608 METRE YÜKSEKLİKTE

Ülkenin kuzeyinde deniz seviyesinden 1608 metre yükselikteki Issık Gölü, kristal berraklığında suyu, kızgın kum plajları, doğası ve lezzetli balıklarıyla turistlerin ilgisini çekiyor. Bir denizden farksız görünümü olan gölün kuzey kıyısındaki bulunan Çolpon-Ata’da pandemi nedeniyle toplu etkinlikler dışında herhangi bir yasak bulunmuyor ancak birçok büyük otel, restoran ve kafe salgın kaynaklı talep düşüklüğünden dolayı hizmet vermiyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/07/26/07/14/resized_28f9b-47b90591issikgol2.jpg

YERLİYLE TELAFİ EDİYORLAR

Rusya, Kazakistan ve Özbekistan’dan 2019 yılında bir milyon turistin tatil için geldiği Çolpon-Ata şehri ve etrafındaki ilçelerdeki turizmciler, koronavirüs salgını nedeniyle kaybettiği komşu ülkelerin turistini yerliyle telafi etmeye çalışıyor. Konaklama fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 20 düştüğü belirtilen Çolpon-Ata’da yemek hariç günlük en düşük konaklama bedeli evlerde 170, kişi başı olmak üzere de sanatoryumlarda 550 ve otellerde 1000 lira düzeyinde.

KORONAVİRÜS
Kırgızistan eski Meclis Başkanı'nın koronavirüsten ölmeden bir saat önce Türk elçiye attığı son mesaj yürek burktu: Ölmek üzereyim beni Türkiye'ye kaldırın