İngiltere'de felaket senaryosu

Virüsün etki altına aldığı İngiltere’de bazı gizli raporlar medyaya sızdı. Guardian’ın ulaştığı en kötü senaryoya göre salgın ülkede 12 ay sürebilir ve nüfusun yüzde 80’i enfekte olabilir. Bu durumda 8 milyon kişinin hastanede tedavi altına alınması gerekecek.

Haber Merkezi
Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) yetkililere sunduğu rapora göre, salgının 2021’e kadar sürmesi ve 7,9 milyon İngiliz’in hastanelik olması bekleniyor.

İngiliz Guardian gazetesinin ulaştığı rapor oldukça korkutucu rakamlara ev sahipliği yapıyor. Söz konusu rapor salgının biteceği tarih ile ilgili tahmini tarihe de ev sahipliği yapıyor. Rapora göre, İngiliz yetkililer salgının etkilerinin en az 12 ay daha görüleceği görüşünde. Başka bir deyişle salgının 2021’in bahar aylarına kadar sürmesi bekleniyor.

YÜZDE 80’İNE BULAŞACAK

SAĞLIK ALTYAPISI ÇÖKEBİLİR

En kötü senaryon olarak adlandırılan bu durumun gerçekleşmesi durumunda ülkenin sağlık altyapısının yetersiz kalabileceği belirtiliyor. Salgından etkilenen ülkeler sıralamasında üst sıralarda yer alan İngiltere’de COVID-19’a bağlı ölü sayısı bir günde 14 artarak 35’e ulaştı.

DÜNYA
Çin'den koronavirüsü 15 dakikada tespit eden buluş

SAĞLIK ÇALIŞANLARI RİSK ALTINDA

Belgede, polis, itfaiye, sağlık hizmetleri, ulaşım gibi kritik birimlerde çalışanların virüsten ne oranda etkileneceğine dair tahminler de yer alıyor. Belgeye göre sağlık çalışanlarının 1 milyonu ve sosyal hizmetlerde görev alan 1,5 milyon kişi de, toplamda bir aylık süreyle virüs sebebiyle çalışamayabilir. Son birkaç gün içinde PHE’nin “acil durum hazırlığı” birimi tarafından hazırlanan ve koronavirüs salgınıyla mücadele biriminin başındaki en üst düzey yetkili olan Doktor Susan Hopkins tarafından imzalanan belge, İngiltere’deki hastanelerin başhekimleriyle paylaşıldı.

HASTANELERE GELMEYİN!

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS), yüksek ateşi ve kuru öksürüğü olanlara sağlık hizmetine başvurmadan eve kapanma tavsiyesinde bulundu. NHS internet sitesindeki Kovid-19 rehberinde, yüksek ateşi ve kuru öksürüğü olanlardan 7 gün boyunca kendilerini eve kapatmaları istendi. Bu belirtileri bulunanların doktora veya hastaneye başvurmaması istenen rehberde, İngilizlere sadece durumlarının ağırlaşması veya 7 günde iyileşmemesi halinde telefonda acil sağlık tavsiyesi verilen “111” numarasını aramaları salık verildi. İngiltere’de hükumetin de 70 yaşın üzerindeki vatandaşlara kendilerini 4 aya kadar eve kapanmalarını tavsiyeye hazırlandığı belirtiliyor.

500 bin kişi ölecek!

Kraliçe saraya döndü

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/03/17/12/01/resized_27344-8fe4a93aelizabethdekupe.jpg

Korona nedeniyle kaçtı sanılan Kraliçe Elizabeth Buckingham Sarayı’na döndü. Önceki gün İngiliz basınında Kraliçe II. Elizabeth’in Buckingham Sarayı’nı terk ettiği ve programını iptal ettiği haberleri yer almıştı. Kraliçe’nin bugün Buckingham Sarayı’na döndüğü açıklandı. 93 yaşındaki Kraliçe’nin 98 yaşındaki eşi Prens Philip ile birlikte Sandringham’daki Windsor konutunda karantinaya alındığı ileri sürülmüştü.

KORONAVİRÜS
Kanada ve Rusya sınırlarını yabancılara kapattı: Fransa ise serbest dolaşımı sınırlandırdı

KORONAVİRÜS
İngiltere'den koronavirüse karşı tepki çeken strateji: Yüzde 60’ına virüsün bulaşması beklenecek