İngiltere işe gidemeyenlere de maaş verecek

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak "İş yerlerine gidemeyen çalışanların maaşlarının yüzde 80'i, ayda 2 bin 500 sterline kadar hükümet tarafından karşılanacak" dedi.

İngiltere'de işe gidemeyenler de maaş alabilecek.

İngiltere koronavirüs salgınının ekonomik etkilerine karşı alınan önlemler kapsamında, ülke tarihinde ilk kez iş yerlerine gidemeyen çalışanların maaşının yüzde 80'inin ayda 2 bin 500 sterline kadar devlet tarafından karşılanacağını duyurdu. İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, insanların işlerini kaybetmekten endişe duyduğunu bildiklerini, salgına karşı uygulanacak ekonomik müdahalenin insanların işlerini ve gelirlerini de koruyacağını açıkladı.

GÜNDEM
Koronavirüs salgını nedeniyle 60 Ukrayna vatandaşı ülkelerine döndü

Sunak, ülke tarihinde ilk kez hükümetin vatandaşların maaşlarına yardım etmeye yönelik adım atacağını belirterek, şunları kaydetti:

KORONAVİRÜS
İngiltere'de tedavi gören koronalı hasta böyle feryat etti: Yoğun bakımdan video paylaştı

Söz konusu programın başlangıçta en az 3 ay süreceğine işaret eden Sunak, uygulamanın gerektiği takdirde uzatılacağını bildirdi.

KDV'ler de erteleniyor

Sunak, vergi sistemi aracılığıyla daha fazla nakit akışı desteği de sağlayacaklarını ifade ederek, işletmelerin çalışanlara ödeme yapması ve işlerini sürdürmelerine yardımcı olmak için KDV ödemelerini bir sonraki çeyreğe ertelediklerini açıkladı.