İdlib nefes aldı: Ruslar Ukrayna'ya odaklanınca bombalar sustu!

Ukrayna savaşına odaklanan Rusya, İdlib’de saldırılarına ara verince bölge rahat bir nefes aldı. Bomba seslerinin sustuğunu söyleyen İdlib halkı, Ukraynalıların acısını da paylaşıyor.

Ayşe Mine Alioğlu
Kentte döner dükkanı işleten İbrahim İbrahim el-Lur, Güvenlik sağlandıktan sonra umarım ekonomi de normale döner diyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmek için başlattığı operasyonlar, Suriye’nin İdlib şehrine nefes aldırdı. Astana Anlaşmalarına rağmen şubat ayına kadar kenti havadan vurmaya devam eden Rusya, Ukrayna işgaliyle birlikte saldırılarına ara verdi.

Savaşın geride bıraktığı yıkımı bilen İdlib halkı, bombaların susmasından memnun olsa da, Ukrayna halkının acısına paylaşıyor. Suriye’de milyonlarca insanın son sığınağı olan İdlib’e giderek sokakların nabzını tuttuk.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/05/11/34/resized_f0c76-cc7865f4kuyumcuhamzaelsud.jpg

ONLARIN HALİNDEN BİZ ANLARIZ

İdlib merkez çarşıda kuyumculuk yapan Hamza el-Sud, Rusya’nın Ukrayna’ya odaklandığı zamandan beri İdlib’te bombaların azaldığını söyledi:

BİZE DE GELMESİNLER!

Eşarp dükkanı işleten Ebu Sait Abdullah ise, “Bir senedir burayı işletiyorum. İdlib kırsalından ailemle birlikte geldim. Ülkemi başta bırakmak istememiştim sonra geçinemeyince terk etmek istedim. Fakat kapılar kapanmıştı. Giden dönemedi, bizler gidemedik. Önceden işsizlik vardı. Şimdi çok şükür ticaretimizi bir şekilde yapıyoruz. Bizim ülkemizi mahvettiler, kimse bize yapılanlara karşı sesini çıkarmadı. Ukrayna’da savaş olmasın tabi ama bize de gelmesinler” diye konuştu.

YAĞMUR YAĞINCA SEVİNİYORDUK

1 AYDIR BOMBA YOK

Kentte döner dükkanı işleten İbrahim el-Lur, şunları söyledi: “İki çocuğum var. Savaştan önce de dönercilik yapıyordum. Çocuklarımla ilgili hayallerim vardı. Onların okuyup kurtulmasını istiyordum. Fakat sıkıştık kaldık burada. Ekonomik durumlar hiç iyi değil. Rusya Ukrayna’da burada yaptığının aynısını yapıyor. Herkes yeni bir şey olmuş gibi tepki veriyor. Burada bir aydır bombalama yok. Güvenlik sağlandıktan sonra umarım ekonomi de normale döner.”

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/05/11/36/resized_3bab2-d8f6dbd0taksielhamsi.jpg

Batı bize çöp gözüyle bakıyor

DÜNYA
Suriye’deki savaş mağdurları İdlib’deki briket evlerde hayata tutunuyor

DÜNYA
Esed rejimi yine İdlib'e saldırdı