Haşhaşi şifreleri çözülüyor

Arap yazarlardan Basheer Nafi 15 Temmuz darbe girişiminin sadece Türkiye’yi hedeflemediğini Ortadoğu ve İslam dünyasındaki demokratik değişime de nokta koymayı amaçladığını yazdı. Nafi, Gülen’in tüm dünyayı kontrol etmek isteyenlerin küresel projesi olduğunu, Türkiye’yi ele geçirmenin ilk adım olduğunu kaydetti. Boşnak tarihçi Sedad Beslija da Bosna Hersek’in FETÖ’ye karşı tüm tedbirleri acilen alması gerektiğini hatırlattı.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da düzenlediği kanlı darbe girişimininin bastırılmasından sonra örgütün bölge ve dünya için oluşturduğu tehdit öne çıkıyor. Arap yazarlardan Basheer Nafi, darbe planının sadece Türkiye'nin sınırları ötesine geçerek bütün Ortadoğu'nun ve ortadoğu insanlarının kaderini etkileyecek bir plan olduğunu vurguladı. Nafi, Middle East Eye haber sitesindeki yazısında “Büyük bir operasyondu ve başarısız olması beklenmiyordu. Darbe girişimini gerçekleştirenler, başarılı olacaklarına dair kendilerinden o kadar eminlerdi ki, başarısızlık durumunda ortaya koyacakları bir “B planı” hazırlamamışlardı.” ifadelerine yer verdi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/07/30/02/08/resized_80ecc-1b82fef4eybasheernafi.jpg

KÜRESEL İSTİLACILARIN UŞAĞI

Gülen'in, tüm dünyanın kontrolünü ele geçirmeyi amaçlayan bir projeye önderlik ettiğini kaydeden yazar “Türkiye'yi ele geçirmek de bu küresel projenin birinci ayağı olacaktı.” ifadelerini kullandı. Nafi yazısında şöyle kaydetti: 15 Temmuz darbe girişimi, sadece Türkiye'yi hedef almıyor, bütün Ortadoğu bölgesindeki demokratik değişim hareketliliğine de bir son vermeyi amaçlıyordu. Darbenin başarısızlığı, bir yandan devrim ve değişim güçleri, diğer yandan karşı devrim güçleri arasındaki güç dengesizliğini düzeltmeye yardımcı olacak.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/07/30/02/07/resized_01d4d-a3ccd06eeydekupemansetdr.jpg

BOSNA HERSEK TEHLİKEDE

Bosna Hersekli tarihçi Dr. Sedad Beslija, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Bosna Hersek'teki yapılanmasına dikkati çekerek, “Türkiye'de olup bitene baktığımızda, önümüzdeki zaman diliminde Bosna Hersek için de muhtemel bir tehlikeden söz edilebilir. Kurumlarımızın tedbir alması lazım” dedi. Beslija, ülkedeki Bosna Hersek karşıtı Hırvat ve Sırp siyasetçileri kastederek, “Bosna Hersek'te zaten bu ülkeyi sevmeyen en az iki 'paralel yapı' mevcut. Bosna Hersek'in bu tür yeni bir paralel yapı için lüksü yok” ifadelerini kullandı. Beslija, “Beklentim, bizim liderlerimizin Türkiye'den gelecek önerileri yerine getirmeleridir“ dedi.

FETÖ ağı Romanya'da

Dünyanın dört bir yanında 140'dan fazla ülkede okul, banka ve medya kurumları açan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Romanya'daki kurumlara sızmak için kendini eğitim hizmeti veren bir hareket olarak tanıttı. FETÖ, gerçek kimliklerini gizleyen örgüt mensuplarını Romanya'da da ordu, yargı, emniyet, istihbarat ve bürokrasideki kritik görevlere yerleştirmek gibi örgüt faaliyetlerini perdelemek için ülkede eğitim kurumlarıyla ön plana çıkmaya çalıştı ve bu çerçevede Romanya'da son yirmi yılda “Lumina - Işık Eğitim Kurumları” (Lumina - Institutii de Invatamant) adıyla en az 10 okul ve üniversite açtı. Romanya'da faaliyet gösteren Köstence ve Bükreş Uluslararası Bilgisayar Liseleri (ICHC ve ICHB), Uluslararası Bükreş Koleji (ISB) ve anaokulu, Bükreş, Yaş, Kaloş, Ploieşti ve Köstence'deki 8 “Spectrum Uluslararası Okulları”, dünyada tespit edilen FETÖ okulları listesinde yer alıyor.