Gazze'de salgın hastalık alarmı: Binlerce vaka tespit edildi

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in abluka altında tuttuğu kentte bir günde çoğu çocuk 3 bin 150 kişide çeşitli salgın hastalık vakaları tespit edildiğini açıkladı. Hastanelerin durumunun kötüleştiği kaydedilen açıklamada, "Gazze Şeridi'ni vuracak ve kontrol edilmesi mümkün olmayacak büyük bir salgın dalgasına" karşı uyarıda bulunuldu.

Semih Bozkuş
Gazze'de binlerce kişide salgın hastalık tespit edildi.

Terör devleti İsrail'in abluka altında tuttuğu Gazze'de şimdi de salgın hastalık krizi başladı.

Bir günde 3 bin 150 kişide çeşitli salgın hastalık vakaları tespit edildiğini açıklayan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, bunların çoğunun çocuk olduğunu söyledi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, çok sayıda uyuz, ishal, su çiçeği, cilt hastalıkları ve bronşit gibi hastalıkların tespit edildiği duyuruldu.

Gazze Şeridi'nde bir günde sağlık ocaklarında çoğu çocuk olmak üzere 3 bin 150 salgın hastalık vakası tespit edildiği belirtilen ve içme ve günlük kullanım suyunun yetersizliği ile kişisel temizlik ihtiyacının karşılanamadığına vurgu yapılan açıklamada, "Barınma merkezlerindeki büyük kalabalıklar nedeniyle salgın hastalıklar hızla yayılıyor." ifadesine yer verildi.

'Büyük bir salgın dalgası' uyarısı

Hastanelerin durumunun kötüleştiği kaydedilen açıklamada, "Gazze Şeridi'ni vuracak ve kontrol edilmesi mümkün olmayacak büyük bir salgın dalgasına" karşı uyarıda bulunuldu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka nedeniyle ciddi enerji eksiği baş göstermiş, bölgeye yakıt girişine izin verilmediği için hastanelerin jeneratörlerinin durma noktasına geldiği duyurulmuştu.

HAYAT
Serbest bırakılan esirin 'Hamas'ın kendilerine iyi davrandığı' yönündeki ifadeleri İsrail'de tepki çekti: Açıklama yapması hataydı

DÜNYA
BM'den Gazze için korkutan çağrı: Yarın akşam durdurmak zorunda kalacağız

DÜNYA
İsrail savaş uçaklarının vurduğu Gazze'de dört saat sonra enkazdan canlı olarak kurtarıldı