Gazze'de ölülere de yer kalmadı

Terör devleti İsrail, bir yıldır ABD'nin tam desteği, Avrupa ve diğer yandaşlarının da teşvikiyle Gazze'de soykırım yapıyor. Dörtte üçü çocuk ve kadın, 42 bin canı şehit etti. Toplu mezara dönüşen sokaklarda yer kalmayınca stadyumlar mezarlık oldu.

Arşiv

Terör devleti İsrail'in bir yıldır soykırım sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde sokaklar toplu mezara dönüşmüş durumda. İşgalci gücün 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarında Gazze Şeridi'nde pek çok aile ölülerini sokak ortalarına, evlerinin avlularına, oyun alanlarına ve hatta kaldırımlara gömmek zorunda kaldı. Gazze sokaklarında adım başı rastlanan bu mezarlar bölgede yaşanan soykırımın da adeta birer delili oldu. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi'nin (Euro-Med) yayınladığı istatistiklere göre, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü soykırım nedeniyle 120'den fazla rastgele toplu mezar oluşturuldu.

Boş kabir kalmadı

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde hâlâ pek çok aile sevdiklerini gerçek bir mezarlığa defnedebilmenin fırsatını arıyor. Ancak devam eden bombardıman ve yıkım nedeniyle hareket alanı bulamadıkları için bu mezarlıklara ulaşamıyor ya da ulaşsalar bile aşırı kalabalık nedeniyle boş kabir bulamıyorlar.

Stadyuma gömdüler

Şeyh Rıdvan Mahallesi'ndeki Tevhid Stadyumu, İsrail'in soykırım saldırılarının ilk günlerinden itibaren geçici bir mezarlığa dönüştürüldü. İşgalci gücün bölgede hareket her şeyi vurmasından dolayı aileler stadyumu mezarlığa dönüştürdü. 250'den fazla cenazenin bu şekilde sahaya gömüldüğü açıklandı. Yine mevcut şartlardan dolayı cenazelerin taşınmasının da mümkün olmadığı kaydediliyor.

Köpekler zarar veriyor

Ailesiyle birlikte Beyt Hanun'dan Cibaliya Mülteci Kampı'na göç etmek zorunda kalan İbrahim el-Mısri, öldürülen kardeşi Mahmud'u tarım arazisine defnetmek zorunda kaldıklarını söyledi. Ancak başıboş köpeklerin sokaklardaki mezarlara zarar verdiğine işaret eden Mısri, "Sokaklardaki mezarları kazan çok sayıda başıboş köpek nedeniyle her gün mezarları kontrol ediyoruz" dedi.

Etnik temizlik ve bombardıman sürüyor