Başörtülü öğrencinin bulunduğu parlamento toplantısını terk ettiler: Kılık kıyafet özgürlüğüne de Fransız vekiller

Fransa'nın başkenti Paris'te koronavirüs ve gençliğe etkileri tartışılan bir parlamento toplantısı düzenlendi. Toplantı sırasında bazı sağcı milletvekilleri ile iktidar partisi üyesi Anne-Christine Leng, öğrenci sendika temsilcisi Maryam Pougetoux'un başörtülü olmasını kabullenmediklerini belirterek toplantıdan ayrıldı. Daha sonra Twitter hesabından da paylaşım yapan Lang, demokrasinin kalbi ulusal mecliste düzenlenen bir toplantıda başörtülü birinin bulunmasını hazmedemediğini savundu. Öte yandan oturumu yöneten bir başka iktidar partisi üyesi Sandrine Mörch ise oturum sırasındaki hazımsızlığı gereksiz bularak, insanların dini kıyafetleriyle toplantıya katılmasını engelleyen bir kural bulunmadığını vurguladı.

Fotoğraf: Arşiv

Fransa'da sağcı ve cumhuriyetçi milletvekilleri parlamentoda başörtülü bir öğrencinin hazır bulunduğu toplantıyı terk etti.

Temsilcinin başörtülü olmasını hazmedemediler

DÜNYA
Fransız bakan haddini aştı

Lang daha sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, demokrasinin kalbi ulusal mecliste düzenlenen bir toplantıda başörtülü birinin bulunmasını hazmedemediğini savundu.

Hem 'kadın hakları koruyucusu' hem kılık kıyafet özgürlüğü karşıtı

DÜNYA
Fransız lider başörtüsü yasağı istedi

Hazımsızlığı gereksiz buldu

DÜNYA
Camide başörtüsü takan Fransız vekil ırkçıların hedefine oturdu

'Sahte tartışma'

Mörch, başörtüsü etrafında oluşturulan sahte tartışmanın gençlerin geleceğinin ele alındığı bu toplantıyı zemininden kaydırmasına müsaade etmeyeceğini kaydetti.

GÜNDEM
Dışişleri Bakanlığı'ndan Fransa'ya başörtüsü konusunda tokat gibi cevap: İkiyüzlülük ve çifte standart

DÜNYA
Fransız mahkeme başörtülü kadını haklı buldu