​Cumhurbaşkanı Erdoğan​'dan dünyaya FETÖ uyarısı

FETÖ'nün BM'deki 170 ülkenin tamamı için milli güvenlik tehdidi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim yaşadığımız tecrübeyle sabittir ki FETÖ ile bu aşamada mücadele etmezseniz yarın çok geç olabilir" dedi.

Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York kentinde BM Genel Kurulu'na hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ konusunda dünyaya önemli uyarılarda bulunarak, "Bu örgüt sadece Türkiye'nin değil varlık gösterdiği 170 ülkenin tamamı için bir milli güvenlik tehdididir" dedi. Erdoğan

'ın açıklamaları şu şekilde:

Unutulmasın ki Türkiye'deki darbe girişimi aynı zamanda dünya demokrasisine de yapıldı. Milletimiz o gece darbe heveslilerine tarihi bir ders verirken demokrasiye inanan tüm halklar için de ilham kaynağı oldu. Bu yeni nesil terör örgütü sadece Türkiye'nin değil varlık gösterdiği 170 ülkenin tamamı için bir milli güvenlik tehdididir. Diğer bir deyişle bugün bu genel kurulda temsil edilen ülkelerin büyük bölümü bu yapılanmanın tehdidi altındadır. Bu örgüt Türkiye'nin ötesinde tüm dünyayı boyunduruğu altına almak gibi derin bir zihni sapkınlık içindedir.

Şimdi mücadele etmezseniz yarın çok geç olabilir

Örgütün (FETÖ) temel stratejisi eğitim, diyalog, hoşgörü, sivil toplum kuruluşu kisvesi altında devlet kurumlarına sızmak, toplumu etkilemek, ekonomik kaynaklara hakim olmaktır. Bu kürsüden tüm dostlarımıza kendi güvenlikleri için, ülkelerinin geleceği için Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı gerekli önlemleri süratle almaları çağrısında bulunuyorum. Bizim yaşadığımız tecrübeyle sabittir ki FETÖ ile bu aşamada mücadele etmezseniz yarın çok geç olabilir. Bu vesileyle bu örgütün kurumları ve örgütle bağlantılı kişiler tarafından kullanılan 'Türk, Türkiye' gibi ifadelerin kesinlikle ülkemizle bir ilgisi bulunmadığını da belirtmek isterim.

Video: 'BM ülkeleri FETÖ tehdidi altında' Erdoğan BM'de seslendi: Dünyayı 5 ülkeye mahkum edemezseniz