Clinton'ın kampanya ekibi FBI'a savaş açtı

ABD'de 8 Kasım'da gerçekleşecek olan başkanlık seçimleri öncesi FBI'ın Clinton'ın dışişleri bakanlığı döneminde karıştığı e-posta skandalı ile ilgili soruşturma başlatması ülkedeki siyasi gerilimi artırdı. Clinton'ın kampanya ekibi FBI Direktörü Jame Comey'i hedef tahtasına oturturken, Obama yönetimi de FBI'a tepki gösterdi.

Yeni Şafak

ABD'de 8 Kasım'da gerçekleşecek olan Başkanlık seçimleri öncesi FBI'ın Demokrat Parti başkan adayı ve eski Dışişleri Bakanı Clinton'ın bakanlık döneminde devlet ile ilgili işleri kişisel e-posta hesabından gönderdiği ile ilgili iddialar hakkında soruşturma başlatması ülkede büyük tartışmalar başlattı. Clinton, söz konusu soruşturmanın seçimlere kısa süre kala başlamasını 'benzeri görülmemiş' hareket olarak değerlendirirken, FBI Direktörü James Comey'i hedef gösterdi. Clinton, Comey'in soruşturma ile ilgili Senato'ya gönderdiği mektuba sert tepki gösterdi.

CNN Politics'in haberine göre, Clinton, Comey'e elindeki tüm bilgileri açıklamaya davet ederken, Clinton'ın kampanya ekibi de Comey'e karşı yeni bir saldırı başlattı. FBI'ın soruşturması karşısında FBI Direktörü Comey'i hedef tahtasına koyan Clinton, yeni bir savaş başlattı.

FBI'ın Cuma günü soruşturma ile ilgili yaptığı açıklama sonrası, Clinton'ın kampanya ekibinin başında bulunan isimler Comey'i sorumsuzca davranmakla suçladı ve gerçekleri örtmeye çalıştığını söyledi.

Eksik bilgi suçlaması

Kampanyanın başında bulunan isimlerden biri olan John Podesta, FBI Direktörü Comey'i suçlarken, zamanlamaya dikkat çekti. Podesta, Comey'in kongreye gönderdiği mektup için “Tüm bilgileri değil, içinden seçtiği bilgileri gönderdi" diyerek ateş püskürttü.

Kampanya yöneticisi Robby Mook ise Comey'e daha fazla bilgi paylaşması için çağrıda bulundu. FBI'ın siyasi sınırları aştığını söyledi. Mook, seçimi etkileyecek adımlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Comey'i hedef alan Podesta, Florida'ya gitmeye hazırlanan Clinton'ın avunmaya ihtiyacı olmadığını söyledi.

Demokrat Partili başkan adayı Clinton'a büyük destek veren ABD Başkanı Obama ve ekibi de FBI'ın soruşturma kararına tepki gösterdi. Daha önce açıklama yapan ABD Adalet Bakanlığı, söz konusu soruşturma kararının seçim sürecini etkileyebileceğini açıklamıştı.

DÜNYA
Clinton FBI'a meydan okudu

DÜNYA
Clinton'a e-posta soruşturması yeniden açılıyor