Çavuşoğlu'ndan Kazakistan'a FETÖ mesajı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kazakistan'ın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelede de Türkiye'nin yanında olacağından emin olduklarını söyledi.

Yeni Şafak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 3. toplantısı hazırlıkları kapsamında Ortak Stratejik Planlama Grubu 3. toplantısına katıldı.

Çavuşoğlu ile Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan İdrisov, baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye başkanlık etti. İki bakan daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yılını kutlayan Çavuşoğlu, bu süre içinde ülkenin, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev liderliğinde katettiği mesafeden memnuniyet duyduklarını, takdir ettiklerini söyledi.

Çavuşoğlu, Nazarbayev'in, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'yi destekleyen açıklamalar yaptığını, Türkiye'yi ziyaret eden ilk liderlerden olduğunu hatırlatarak "Kardeş Kazakistan'ın FETÖ ile mücadelede de Türkiye'nin yanında olacağından eminiz" dedi.

Kazakistan'ın hem bölge hem de dünyayı ilgilendiren sorunların çözümü için gösterdiği çabayı Türkiye'nin her zaman desteklediğini vurgulayan Çavuşoğlu, görüşmelerde, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 3. toplantısı hazırlıklarının ele alındığını, ilişkilerin daha da geliştirilmesi için hukuki altyapı oluşturma ve güçlendirme hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

DÜNYA
FETÖ Kazakistan'dan da temizlenecek

DÜNYA
Çavuşoğlu Kazakistan ve Tacikistan'ı ziyaret edecek