BM Genel Sekreteri Guterres'ten 'İsrail ön saldırıda' çıkışı: Ciddi bir risk var

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, terör devleti İsrail'in Lübnan'daki saldırıları sonrası yaptığı açıklamada, olayların çok hızlı bir şekilde yayılma riski olduğunu vurguladı. İsrail'in Hizbullah iletişim araçlarını patlatmasının kapsamlı bir harekat öncesi ön saldırı olabileceğini belirten Guterres, "Tüm taraflara gerginliğin daha fazla yayılmasını engellemek için itidal çağrısında bulunuyorum." dedi.

Hüseyin Berk
Antonio Guterres

BM Genel Sekreteri Guterres, Geleceğin Zirvesi ve BM Genel Kurul haftası öncesinde New York'taki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılması olayının ciddiyetini vurgulayan Guterres, özellikle olayın gerçekleşme şeklinin endişe verici olduğunu ifade etti.

"Olaylar çok hızlı bir şekilde yayılabilir"

Guterres, olayın ardından Lübnan'da durumun çok hızlı bir şekilde yayılma riski bulunduğunu belirterek, "Bunu engellemek için tüm çabanın gösterilmesi gerekiyor." dedi.

"İsrail ön hazırlıkta" çıkışı

İsrail'in Hizbullah iletişim araçlarını patlatmasının kapsamlı bir harekat öncesi ön saldırı olabileceğini belirten Guterres, "Tüm taraflara gerginliğin daha fazla yayılmasını engellemek için itidal çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

"Çatışmalara son verilmeli"

Guterres, yaptığı yazılı açıklamada ise "Tüm taraflara gerginliğin daha fazla yayılmasını engellemek için itidal çağrısında bulunuyorum." ifadelerine yer verdi.

Guterres, tarafların BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararına saygı duymalarını talep ederek, istikrarın sağlanması için çatışmalara son verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

DÜNYA
İsrail'in ikinci siber saldırısında 'Japonya menşeli' detayı: Dünyanın dört bir yanında şubesi var

DÜNYA
Lübnan’da ikinci siber saldırı: İsrail bu kez telsizleri patlattı

DÜNYA
Lübnan'ın güneyinde patlama: İsrail yine çağrı cihazlarını patlattı

DÜNYA
Amerikan basını: İki Hizbullah üyesinin şüphesi İsrail'i erkenden harekete geçirdi

DÜNYA
Soykırımcı İsrail İbnü'l Heysem Okulu'nda yeni bir katliam yaptı: Kadın ve çocukların korku içinde kaçıştığı anlar kameraya yansıdı