"Biden Türkiye'ye barışmak için gidiyor"

ABD'de yayın yapan Politico, ABD Başkanı Obama'nın Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı Türkiye'ye barışmak için göndereceğini ileri sürdü. Yazıda Biden'ın birçok ülke ile Obama yönetimi arasında elçilik görevi üstlendiği ve Türkiye'ye de bu amaçla gideceği ifade edildi.

Yeni Şafak

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası ABD'den gelen açıklamalar ve FETÖ'nün ele başı Fetullah Gülen'in iadesi ile ilgili net bir açık almaması büyük tepki topladı. Darbe girişimi sonrası ABD Dışişleri Baknı Kerry ve ABD yönetimi demokrasiden yana net tavır almak yerine darbecileri korumaya çalışmıştı. FETÖ'cü darbeciler için "müttefiklerimiz tutuklandı" açıklaması ile Türkiye'den sert tepki gören ABD'nin son dönemde Türkiye ile ilişkileri düzelmeye yönelik adımlar atmaya başladığı görülüyor.

Bu konuya dikkat çeken bir yazı da ABD'de yayın yapan Politico'dan geldi. Politico yayınladığı bir yazıda Obama yönetiminin ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı Türkiye ile barışmak için bu ülkeye gönderdiğini belirtti.

Politico, Biden'ın 24 Ağustos'ta Türkiye'ye yapacağı ziyaretle ilgili bir yorum-haber yayınladı. Dünya Bülteninde yer alan habere göre Politico'daki söz konusu haberde, "Biden muhtemelen Washington ile Ankara arasında yükselen tansiyonu düşürmeye çalışacak. Başkan Yardımcısı, sık sık sorun çözücü elçi görevini üstlendi. Buna Irak hükümetiyle yaşanan yanlış anlaşılmalar da dahil" denildi.

Politico, “Her ne kadar aylardır Obama yönetimi ve Kongre'de Türkiye'nin bir müttefik olarak güvenirliğine ilişkin kuşkular artıyorsa da, Türkiye önemli bir ortak olmaya devam ediyor. Özellikle de ABD'ye ve IŞİD'e karşı hava saldırıları için topraklarındaki askeri üssünü kullanma iznini verdiği için" yorumunu yaptı.