Belçika’dan kurban vurgunu yapacaklar

Kapatılan Kimse Yok Mu Derneği’nin Avrupa’daki temsilciliği KYM International, Kurban Bayramı öncesi kampanya başlattı. 120 avro olarak belirlenen bağışlar için verilen hesap numarası da Belçika’daki bir bankaya ait.

Yeni Şafak Haber Merkezi

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'yle ilişkili olduğu için OHAL kapsamında kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'nin Avrupa'daki temsilciliği, Kurban Bayramı öncesi kampanya başlattı. KYM International adıyla geçen sene Belçika'da kurulan temsilcilik, internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrılarla kurban bağışlarını kendilerine ulaştırılmasını istiyor. 120 avro olarak belirlenen bağışlar için verilen hesap numarası da Belçika'daki bir bankaya ait.

GAZETEDE YAYINLANMIŞTI

KYM International, Flamanca yayın yapan De Standaard gazetesinin 19 Temmuz'da “Gülen'den ilham alan kuruluşlar” başlığı adı altında Belçika'daki FETÖ ile bağlantılı kurumlara dair yayımladığı listede yer almıştı.

BELÇİKA'DAKİ YAPILANMA

FETÖ'nün Belçika'daki yapılanması öğrenci derneklerinden, öğretmen topluluklarına, medyadan iş ağlarına kadar geniş bir yelpazede. Aktif Dernekler Federasyonu (FEDACTIO) adı altında toplanan kurum ve derneklerden bazıları şunlar: Diyalog, sanat ve kültür dernekleri: Flaman Kültürlerarası Merkez, Belçika Türk Dostluk Derneği, Cedicow Derneği, Le Pont Kültür Merkezi, Diyalog Platform. Örgütün medya ayağında ise Zaman Vandaag var. Kadın dernekleri arasında Turquoise Derneği, Golden Rose Derneği, Koza Derneği gibi yapılar bulunuyor. Gençlik dernekleri olarak ise Flaman Olimpiyat Derneği, Frankofon Olimpiyat Derneği, For Youth Derneği var. Toplum merkezleri olarak bilinen merkez de Vuslat Derneği. Örgütün yardım kuruluşu ise KYM International Derneği. Ders merkezleri, Academie, Compass, Gouden Meridiaan, Tempus, De Oase, Prisma, La Tulipe, Poorten-Bruggen olarak isimlendirilmiş. Örgütün ülkedeki okulları da, Ecole Des Etoiles, Lucerna Koleji.