Bakan Fidan Gazze sınırında: Birkaç 100 metre ötedeki soykırımı durdurmazsak insanlık olarak bu katliamın ortağı olacağız

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Refah Sınır Kapısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Gazze’den birkaç yüz metre uzaklıkta olduklarına dikkat çeken Bakan Fidan, "Mayıstan bu yana Gazze'ye yardım gerçekleştirilemiyor. Çok ciddi ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği var, hastalıklar artıyor. Bu katliamı durdurmazsak insanlık olarak bunun ortağı olacağız. Onun için elimizden gelen bütün yardımı yapmaya gayret etmeliyiz. İsrail’e yönelik bütün baskıyı arttırmalıyız" ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan, Gazze’den birkaç yüz metre uzaklıktaki Refah Sınır Kapısı'ndan tüm dünyaya çağrı yaptı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, mevkidaşı Bedr Abdulati'nin daveti üzerine Mısır'a gitti. Bakan Fidan, Mısır El Ariş Havalimanı'nda Kuzey Sina Valisi Tümgeneral Khaled Megawer Mohamed tarafından karşılandı.

Your browser doesn't support HTML5 video.

El Ariş Limanı'na giden Fidan daha sonrasında Refah Sınır Kapısı'nda açıklamalarda bulundu. Gazze’den birkaç yüz metre uzaklıkta olduklarına dikkat çeken Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'Refah Sınır Kapısı trafiğe kapatılmış durumda'

Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'Bütün baskıyı artırmalıyız'

Bakan Fidan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

DÜNYA
Bakan Fidan bugün Mısır'ı ziyaret edecek: Hangi konular görüşülecek?

GÜNDEM
Bakan Fidan İran'a gidiyor

GÜNDEM
Bakan Fidan Etiyopya'ya gidiyor

GÜNDEM
Bakan Fidan Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto'yu Ankara'da ağırladı

GÜNDEM
Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail toprak çalmaktan vazgeçmeyecek