Bakan Çelik'e Alman mevkidaşından başsağlığı telefonu

AB Bakanı Ömer Çelik, Alman mevkidaşı Michael Roth ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Roth'un PKK'nın Diyarbakır ve Mardin'deki hain saldırılarında hayatını kaybedenler için başsağlığında bulunduğu öğrenildi.

Yeni Şafak

Dün Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan ve 5 sivilin şehit olduğu ve 5'i polis 12 kişinin de yaralandığı terör saldırısına dünyadan tepki gelmeye devam ediyor. PKK'nın saldırısından sonra Almanya'nın Avrupa Bakanı Michael Roth, AB Bakanı Ömer Çelik'i telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti. Alman Bakanın görüşmede 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışması konusunda da Ömer Çelik'e taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

Görüşmede AB Bakanı Çelik'in darbe girişimi sonrası Batının tavrını hatırlatarak, Türk halkının ve Türkiye Cumhuriyeti kurumlarının Türk demokrasisini korumaya muktedir olduklarını, ama bu dönemde dost ve müttefik ülkelerin liderlerinin Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını göstermelerinin ortak değerler adına dünyaya bir mesaj verdiğini söylediği belirtildi.

İki bakanın önümüzdeki dönmede temasta kalmak için mutabık kaldıkları açıklandı.

GÜNDEM
PKK Diyarbakır'da bir aileyi yok etti

GÜNDEM
Diyarbakır'da alçak saldırı