Bakan Çavuşoğlu okudu: İşte Soçi'de imzalanan 10 maddelik tarihi güvenli bölge mutabakatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve heyetlerin de katıldığı 6 saat süren görüşme sonunda 10 maddelik mutabakat imzalandı. Mutabakat muhtırasını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu okudu. Her iki tarafın, Adana Anlaşması'nın önemini teyit ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, Rusya'nın, mevcut koşullarda Adana Anlaşması'nın uygulanmasını kolaylaştıracağının altını çizdi. Çavuşoğlu, "Tel Abyad ve Rasulayn'ı içine alan 32 km derinliğindeki mevcut Barış Pınarı Harekatı alanındaki yerleşik statüko muhafaza edilecektir" dedi.

Haber Merkezi
Mevlüt Çavuşoğlu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın Soçi kentinde yaptığı görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mutabakat muhtırasını okudu. Çavuşoğlu, her iki tarafın, Suriye'nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün muhafazasına ve Türkiye'nin milli güvenliğinin korunmasına olan bağlılıklarını teyit ettiğini belirtti. Çavuşoğlu, "Bu çerçevede, Tel Abyad ve Rasulayn'ı içine alan 32 km derinliğindeki mevcut Barış Pınarı Harekatı alanındaki yerleşik statüko muhafaza edilecektir." dedi.

İşte güvenli bölge mutabakatı:

DÜNYA
Rusya ile varılan 'Güvenli Bölge' mutabakatının maddelerini Bakan Çavuşoğlu okudu

DÜNYA
Kritik zirve sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan: Tüm YPG'li teröristler, silahlarıyla beraber bölgenin dışına çıkarılacaktır