Ermenistan fosfor bombası kullanacak

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın Karabağ’daki çatışmalarda fosfor bombası kullanabileceği uyarısı yaptı. Bakanlık, Hocavend’de konuşlu Ermenistan birliklerinin bölgeye büyük miktarda fosfor bombası getirdiği istihbaratının alındığını duyurdu. Ermenistan ordusunun fosfor bombasının ‘Azerbaycan tarafından kullanıldığı algısı’ oluşturmaya da çalışabileceği vurgulandı.

Ermenistan ordusunun bir ayı aşkın süredir top mermisi yağdırdığı Terter’de halk sığınaklarda yaşıyor. 25 bin nüfuslu kentte evlerini boşaltan sakinler, ölüm tehlikesine karşın bölgeyi terk etmiyor. 42 yaşındaki Hicran Emrahova, “Çatışmalar 1 yıl da devam etse asla toprağımızı terk etmeyeceğiz” dedi.

Ermenistan, işgal altında tuttuğu topraklardan sadece 15 kilometre mesafede bulunan Azerbaycan'ın Terter kent merkezini 27 Eylül'den bu yana aralıksız olarak top atışlarıyla hedef alıyor.

DÜNYA
Azerbaycan ordusu göz açtırmıyor: Ermeni sabotaj grubu etkisiz hale getirildi

DÜNYA
Azerbaycan ordusu açıkladı: Ermenistan güçleri kayıp vermeye devam ediyor

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/01/04/35/resized_95fd8-b51b35b9terter3.jpg

GÜNDE 200 MERMİ!

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/01/04/36/resized_6f1b3-b2f1f9c6terter2.jpg

TEK PENCERE VARDI

Fosfor bombası kullanabilirler

Rusya’dan yardım talebine ret!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Rusya’dan tekrar yardım talep etmesine ret yanıtı verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Paşinyan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bir mektup göndererek, Rusya’nın Ermenistan’a nasıl bir destek verebileceği konusunda istişarelerin başlatılmasıyla ilgili çağrısı değerlendirildi.

DÜNYA
Trump’tan Dağlık Karabağ yorumu: Ateşkesin bozulduğunu görmek hayal kırıklığı

DÜNYA
Ateşkese rağmen saldıran Ermenistan ordusuna ağır darbe: Karakol imha edilip komutan öldürüldü

ATEŞKES ÇAĞRISI

Ermeni ordusu kayıp veriyor
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/01/04/40/resized_33450-c6123836ordu.jpg

Azerbaycan ordusunun, ateşkese rağmen cephenin farklı istikametlerinde gece boyunca Azerbaycan askerlerine ve yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerine kayıplar verdirdiği bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, çatışmaların, ağırlıklı olarak cephenin Ağdere, Hocavend ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi. Önceki gün ve dün cephenin farklı bölümlerinde Ermenistan ordusuna ait 2 T-72 tankı,3 zırhlı piyade aracı, 2 “Smerç” ve 2 “Grad” füze sistemi, 12 farklı tipte top, 1 OSA uçaksavar, 1 radar aracı ve 2 otomobilin imha edildiği, çok sayıda askeri personelin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Cephenin, Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu vurgulandı.

DÜNYA
Azerbaycan, Ermenistan’a ait mühimmat deposunu böyle yok etti

İran sınırında karakollar kuruldu

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/01/04/41/resized_3c51a-fca03f8bkarakol.jpg