Almanya İsrail'deki vatandaşlarını tahliye edecek

Alman Dışişleri Bakanlığının İsrail'deki Alman vatandaşlarını tahliye etmeye hazırlandığı bildirildi. Bakanlığın, İsrail'den ayrılmak isteyen Alman vatandaşları için günün her saati ulaşılabilen özel telefon hattı oluşturduğu kaydedildi. Alman havayolu şirketi Lufthansa, İsrail uçuşlarını cumartesi gününe kadar askıya aldığını duyurmuştu.

Foto/arşiv

Spiegel'in haberine göre, Dışişleri Bakanlığının talimatıyla, Alman hava yolu şirketi Lufthansa'nın perşembe ve cuma günleri tahliye amaçlı İsrail'e 4 uçuş gerçekleştireceği ifade edildi.

Bakanlığın, İsrail'den ayrılmak isteyen Alman vatandaşları için günün her saati ulaşılabilen özel telefon hattı oluşturduğu kaydedildi.

Ülkelerine dönmek isteyen Alman vatandaşlarının mutlaka "kriz önlem listesinde" kayıt yaptırmaları gerektiği bilgisi paylaşıldı.

Lufthansa, İsrail uçuşlarını cumartesi gününe kadar askıya aldığını duyurmuştu.

Avusturya ve İspanya'nın vatandaşlarını İsrail'den askeri uçaklarla getireceklerini açıklamalarının ardından, Alman hükümetinin kriz yönetimi muhalefet tarafından eleştirilmişti.

DÜNYA
Dünya Sağlık Örgütü İsrail ve Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların sona ermesi çağrısını yineledi

DÜNYA
ABD'den İşgalci İsrail'e destek ziyareti: Dışişleri Bakanı Blinken yarın yola çıkıyor

DÜNYA
İsrail ordusu, Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin evinin vurulduğunu iddia etti

DÜNYA
İsrail-Filistin çatışmasının 4. gününden geriye kalanlar: Enkaz acı gözyaşı...

DÜNYA
Eli kanlı İsrail'in bombardımanı sonrası Gazze'de insanlık dramı: Müdahale edilemediği için enkaz altında can veriyorlar

DÜNYA
Hamas'ın saldırıları İsrailli güvenlik güçlerinin psikolojisini bozdu: Polisler yanlışlıkla meslektaşlarını vurdu