İngiltere'nin AB'den ayrılmasının kimi mutlu edeceği sorusunun sorulmaya değer olduğunu ifade eden Cameron, "Putin mutlu olabilir. Şüphem o ki El-Bağdadi de mutlu olabilir. Fakat dünya çapındaki dostlarımızın bize verdiği mesaj açık. Onlar kararın bize ait olduğunu, kendi kararımızı vereceğimizi söylüyorlar. Avustralya, Yeni Zelanda, Amerika, Avrupa ve bütün dünyadaki dostlarımız AB'de kalmamızı tercih edeceklerini söylüyorlar." dedi.
Cameron, İngiltere'nin AB'den ayrılması durumunda yeni bir dünya savaşına giden yola girilebileceği şeklinde yorumlanan önceki açıklamalarıyla ilgili soruya, "Bugün AB'den ayrılırsak, yarın 3. Dünya Savaşı çıkar' demedim hiçbir zaman. Söylediğim şuydu; bu kadar çatışma ve bu kadar sorun bulunan bir kıtada, birlikte çalışmak için NATO veya AB gibi bir yol bulduğunuzda, ondan vazgeçmeden önce çok çok iyi düşünmenizin gerekli olduğu." yanıtını verdi.
"AB ile Türkiye'nin anlaşması önemli"
Cameron, İngiltere'nin dış istihbarat servisi MI6'nın eski başkanı Richard Dearlove'un AB ile Türkiye arasında imzalanan sığınmacı anlaşmasına yönelik eleştirileriyle ilgili soru üzerine, Dearlove'a katılmadığını belirterek, "AB'ye gelen sığınmacıların Türkiye'ye geri gönderilmesi için AB ile Türkiye'nin anlaşması önemliydi. Bu, insan kaçakçılarının iş modelini bozacak. AB'ye gelen sığınmacı sayısı şimdiden 10 kat azalmış durumda." diye konuştu.
Eski MI6 Başkanı Dearlove, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Ege Denizi'ni geçip AB'ye giren sığınmacı akışını durdurmak için AB'nin 75 milyon Türk'e vizesiz giriş önermesi yanlış. Bu, söndürmeye çalıştığınız yangının yanı başına benzin depolamak gibi bir şey." demişti.