ABD’de gelen kaygılı giden kaygılı: Blinken Yunanistan'ın yanında yer aldı

Daha önce S-400’ler konusunda Türkiye için “sözde müttefik” ifadesini kullanan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yine sahne aldı. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de haklarını korumaya yönelik adımları için “provokatif” yorumunu yaparken, “Türkiye’nin son bir yıl içinde Doğu Akdeniz’deki bazı eylemlerinden kaygı duyuyoruz” dedi.

Blinken

Ocak ayında S-400’ler konusunda Türkiye için “sözde müttefik” ifadesini kullanan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bu sefer de Türkiye’nin Doğu Akdeniz, Ege ve Kıbrıs’ta uluslararası hukuk çerçevesinde ve garantörlük anlaşmaları kapsamında çıkarlarını korumaya dönük politikasını “provokatif” olarak değerlendirdi.

DÜNYA
ABD'den şehit Başkonsolos Arıkan'ın katilinin tahliyesiyle ilgili açıklama

DÜNYA
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Kıbrıs açıklaması: Doğrudan angaje olacağız

KIBRIS’TA ANGAJMAN MESAJI

Blinken’ın aynı oturumunda, Kıbırs meselesinde doğrudan angajmana gireceklerini belirtmesi de dikkatlerden kaçmadı. Blinken, Türkiye’nin mevcut, iki devletli çözüm politikasının aksine, “Kıbrıs’ı iki toplumlu ve iki bölgeli federasyon olarak birleştirecek kapsamlı bir anlaşmayı güçlü şekilde destekliyoruz” değerlendirmesini yaptı. ABD’nin diplomasisiyle Kıbrıs müzakereleri konusuna doğrudan angaje olacağını belirten Blinken, “Bu çabalarda doğrudan Amerikan angajmanını göreceksiniz” dedi.