ABD Başkanı Biden: Rusya kimyasal silah kullanırsa NATO gerekli cevabı verir

ABD Başkanı Joe Biden NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi’nin ardından açıklamalarda bulundu. Rusya'nın saldırıları hakkında konuşan Biden, kimyasal silah kullanmaları durumunda NATO'nun gerekli karşılığı vereceğini belirtti. Biden ayrıca, "Gıda güvenliği için çalışıyoruz. Çin'e, Rusya'ya yardım etmesi halinde başına gelecekleri çok açık bir şekilde anlattım. Anladıklarını düşünüyorum. Yaptırımlar sadece Rusya'yı değil pek çok ülkeyi de etkiliyor" ifadelerini kullandı.

Joe Biden

NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi'nin ardından açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın kimyasal silah kullanması durumunda NATO'nun gerekli karşılığı vereceğini belirtti.

Biden ayrıca, Rusya'nın başlattığı saldırılar sonrası Putin'in, beklediği etkinin tam tersini yarattığını belirterek, NATO'nun hiç olmadığı kadar uyum içerisinde olduğunu ve hiçbir zaman şu anki kadar birlik ve beraberlik içinde olunmadığını söyledi.

Biden'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"500 kişi hakkında yaptırım kararı aldık. 100 bin Amerikan gücüne ek olarak Avrupa içerisinde NATO; Macaristan, Slovakya, Bulgaristan'da muharebe grupları konuşlandırıyor.

"NATO HİÇ OLMADIĞI KADAR UYUM İÇİNDE"

"ÇİN'E RUSYA'YA YARDIM EDERSE OLACAKLARI ANLATTIM"

Gıda güvenliği için çalışıyoruz. Çin'e, Rusya'ya yardım etmesi halinde başına gelecekleri çok açık bir şekilde anlattım. Anladıklarını düşünüyorum. Yaptırımlar sadece Rusya'yı değil pek çok ülkeyi de etkiliyor. Avrupa ülkelerini, bizim ülkelerimizi etkiliyor.

"KİMYASAL SİLAH KULLANIRLARSA KARŞILIĞINI ALIRLAR"

Rusya kimyasal silah kullanırsa NATO gerekli karşılığı verecektir. Bu karşılığın içeriği ise silahın kullanım şekline bağlı olur."

"RUSYA G20'DEN ÇIKARILMALI"

DÜNYA
BM: Ukrayna'da en az 1035 sivil yaşamını yitirdi

DÜNYA
Biden: Rusya köşeye sıkıştığı için Ukrayna'da hipersonik füze kullandı

DÜNYA
Biden: Rusya'nın kimyasal silah kullanma ihtimali 'gerçek bir tehdit'