Deprem nedeniyle işsiz kalanlara ne kadar işsizlik parası verilecek?

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremde şu ana kadar açıklanan rakamlara göre 40 binin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti. 100 binin üzerinde bina ağır hasarlı. Depremlerden etkilenen 11 ildeki TOKİ taksit ödemeleri 3 ay süreyle ertelendi. Depremde vefat eden vatandaşların kredi borçları siliniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı deprem nedeniyle işini kaybedip işsiz olanlara yönelik sosyal destek ödemesi yapıyor. Bu desteklerden biri de 6 bin TL’ye varan işsizlik maaşı. Peki işsizlik maaşı alma şartları neler? Halen işsizlik maaşı alanlar mart ayı ödemelerini erken mi alacak?

Depremzedelere ne kadar işsizlik maaşı verilecek?

Depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak için yardımlar aralıksız devam ederken sosyal güvenlik boyutunda da yaralar sarılmaya çalışılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu kapsamda önemli düzenlemeleri devreye aldı. Öte yandan mevcut yasalar çerçevesinde sağlanan haklar da var. İşte merak edilenler.

Depremzedelere ne kadar işsizlik maaşı verilecek?

Depremde işini kaybedip işsiz kalanlar son 3 yılda en az 600 gün primi varsa, 600-899 günü varsa 6 ay, 900-1079 günü varsa 8 ay, 1080 günü varsa 10 ay işsizlik maaşı alabilecek. Ayrıca bu kişiler devlet destekli sağlık hizmetinden yararlanabilecek. İşsizlik maaşı en az 3 bin 12 lira, en yüksek 6 bin 25 lira. Halen işsizlik maaşı alanlara da ödemeleri erken yapılacak. Şubat ayı ödemeleri ayın 15’inde yapılmıştı. Mart ayı ödemesi 21 Mart’ta, nisan ödemesi de 19 Nisan’da yapılacak.

Deprem destek ödemeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesine hangi destekleri açıkladı?

ÖZGÜN
Mazot-gübre desteğini nakdi ödemeleri şubatta hesaplara yatırılacak

ÖZGÜN
Deprem olan illerdeki TOKİ taksit ödemeleri 3 ay ertelendi

ÖZGÜN
Kalıcı deprem konutları nasıl yapılacak? Bakan Murat Kurum açıkladı