Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem yaşanan 11 ilde konut ve köy evlerinin teslim tarihini açıkladı

Deprem bölgesi olarak ifade edilen 11 ilde konut inşa süresi devam ediyor.Yapımı bitenlerin teslimatları gerçekleştirilirken henüz inşası süren deprem konutları için anahtar teslim tarihi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi. Deprem konutlarının ne zaman teslim edileceği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile belli oldu.

Deprem konutları

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapılan deprem konutları devam ediyor. Depremzede vatandaşların kalıcı konutlarını almaları için çalışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi.

Deprem konutları ne zaman teslim edilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Ekim Kabine toplantısı akabinde yaptığı açıklamada deprem bölgesinde yapımı devam eden konutlar hakkında şu ifadeleri kullandı;

Depremzedelerimizi ihmal etmiyoruz. 200 bin konutun inşası devam ediyor. Yapımı biten konutları teslim ediyoruz. Sene sonuna kadar 40 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz.

Deprem bölgesindeki KOBİ'ler için yeni kredi paketi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan çalışmalarda depremzedeleri asla ihmal etmediklerinin altını çizerek, "Afetten zarar gören 11 ilimizde, 200 bin konutun inşası hızla devam ediyor. Yapımı biten konutları yakında etap etap teslim etmeye başlıyoruz. Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz. Diğer konut ve köy evlerimiz de tamamlandıkça teslimatlarını peyderpey yapacağız." diye konuştu.

Kredi ve hibe tutarları güncellendi

Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili kredi ve hibe tutarlarının güncellendiğini aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdiye kadar 235 bin kardeşimizin başvurduğu bu projemizi de süratle hayata geçiriyoruz. Deprem bölgesindeki KOBİ'lerimize yönelik KOSGEB vasıtasıyla yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz. Dünya Bankasıyla iş birliği halinde işletme başına 200 bin lira ile 750 bin lira arasında faizsiz kredi sağlayacağız."

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası millete seslendi: İsrail devlet aklını yitirdi

ÖZGÜN
Gaziantep'te deprem konutları ne zaman bitecek? Son durumu Bakan Özhaseki paylaştı