Çanakkale’de FETÖ’den 13 kişi tutuklandı

Çanakkale'de FETÖ soruşturması kapsamında polisin bir eve yaptığı operasyonla yakalanan 13 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yeni Şafak

Çanakkale'de FETÖ soruşturması kapsamında polisin bir eve yaptığı operasyonla yakalanan 13 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ile Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenler Mahallesi'nde FETÖ'nün hücre evlerinden biri olduğu iddia edilen adrese 27 Ağustos Cumartesi günü sabaha karşı operasyon düzenlemişti. 2 firarinin izini süren ekipler, eve yaptıkları baskında 13 kişiyi toplantı halinde yakalamıştı. FETÖ'nün hücre evine yapılan baskında 13 kişi gözaltına alınmıştı. Firari olan ve ABD'ye kaçma hazırlığı yaptığı ileri sürülen 2 şüphelinin üzerinde yeşil kart ile pasaport, evde ise örgüt içi kademeleri belirlediği iddia edilen 6 adet 1'er dolar ile bin dolar, 2 bin euro ve 9 bin TL, örgüte ait dokümanlar, örgüt içi şifreli konuşma programı ele geçirilmişti. Emniyetteki ifadelerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen 13 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Çanakkale gezileriyle Suriyeli çocuklara kardeşlik ruhu aşılanacak

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu üyeleriyle bir araya geldi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Tuna, Suriyeli çocukların Çanakkale'ye götürülüp gezdirilebileceğini belirtti.

Vali Güngör Azim Tuna, valilik binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmede, İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ve diğer yardım kuruluşu temsilcilerinden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. İnsani yardımlar kadar, eğitim ve sosyal faaliyetlerin de önemli olduğunu belirten Tuna, “Platform, dernek ve diğer vakıfların da çalışmalarını takip edip, bunlara destek olacağız. Yeme, içme, barınma bunlar asli ihtiyaçlar. Bunları koordineli bir şekilde yapacağız. Küçük yardımlar, büyük etkilere neden olabilir. Sosyal faaliyetler ve eğitimler de çok önemlidir. Çünkü insanların monoton hayatını renklendiriyorsunuz. Bir diğer konu, Suriyeli kardeşlerimizin dil eğitimi. Suriyeli mültecilere yönelik yapılacak dil eğitimlerini daha cazip hale getirmek, bu işin en önemli ayağı. İleride kendi ülkelerine döndüklerinde, dilimizi konuşacaklar. Burada kalanlarla da daha iyi iletişim kurulabilecek” dedi.

Şanlıurfalı çocuklara ve gençlere yönelik olarak hafta sonu turları düzenleyeceklerini kaydeden Vali Tuna, “Çocuklarımıza kentimizin güzel yerlerini gezdirmek, çevre illerimize günübirlik turlar düzenlemek gerekli. Bunun için yerel yönetimlerimizden gerekli katkılar alınır. Ayrıca, Çanakkale ve İstanbul'a, tarihi ve kültürel geziler düzenleyeceğiz. Uçakla yapılacak bu turlara, Suriyeli çocuklarımızdan da bir miktar dahil edebiliriz. Bunu binlerce, on binlerce rakamlara çıkarabilirsek, bunların hepsi bizim birlik, beraberlik ve kardeşliğimize birer yatırımdır” diye konuştu.

Platform üyeleri adına, Başkan Osman Gerem, böyle bir görüşmeye ev sahipliği yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'ya kabullerinden dolayı teşekkür etti.

Çanakkale'de 23 yabancı uyruklu yakalandı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş yapmak isteyen 23 yabancı uyruklu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Ayvacık Jandarma Komutanlığı ekipleri, Behramkale köyü Yeşil Liman mevkisi sahiline operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye ve Afganistan uyruklu 23 kişi yakalandı.

Minibüslerle Ayvacık Jandarma Komutanlığına getirilen 23 kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.