Çanakkale Ayvacık'ta açıklarında 65 mülteci yakalandı haberi

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi açıklarında lastik botla umut yolculuğuna çıkan yabancı uyruklu 65 mülteci, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı

Yeni Şafak

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi açıklarında lastik botla umut yolculuğuna çıkan yabancı uyruklu 65 mülteci, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Ayvacık'ın Behramkale Mevkii'nden yasa dışı yollarla ve lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 12 ülkeye mensup 65 mülteci, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Kaçak geçişleri önlemek amacıyla bölgede devriye görevi yapan TCGG 6 Bot Komutanlığı ekipleri, lastik botla Midilli'ye geçmek için denize açılan Afganistan, Irak, Eritre, Kongo, Suriye, Dominik, Gana, Bangladeş, Mali, Kamerun, Sierra Leone ve Fildişi Sahili uyruklu 65 mülteciyi fark etti.

25 kişi kapasiteli botu 65 kişiyle aşırı zorlayan mülteciler, Sahil Güvenlik Botuna da sığmadı. Yardıma gelen TCSG 66 Bot Komutanlığı ekipleri de mültecilerin bir kısmını aldı. Küçükkuyu Beldesine getirilen mülteciler, burada SAGET 25 ekiplerince rıhtıma taşındı. Mültece, gıda giyecek ve yiyecek yardımı yapıldı. Mülteciler, daha sonra Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/09/07/06/14/resized_8e41e-1750_eng_picture_20160907_9400088_9400080.jpg

Çanakkale'de FETÖ'den 13 kişi tutuklandı

Çanakkale'de FETÖ soruşturması kapsamında polisin bir eve yaptığı operasyonla yakalanan 13 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ile Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenler Mahallesi'nde FETÖ'nün hücre evlerinden biri olduğu iddia edilen adrese 27 Ağustos Cumartesi günü sabaha karşı operasyon düzenlemişti. 2 firarinin izini süren ekipler, eve yaptıkları baskında 13 kişiyi toplantı halinde yakalamıştı. FETÖ'nün hücre evine yapılan baskında 13 kişi gözaltına alınmıştı. Firari olan ve ABD'ye kaçma hazırlığı yaptığı ileri sürülen 2 şüphelinin üzerinde yeşil kart ile pasaport, evde ise örgüt içi kademeleri belirlediği iddia edilen 6 adet 1'er dolar ile bin dolar, 2 bin euro ve 9 bin TL, örgüte ait dokümanlar, örgüt içi şifreli konuşma programı ele geçirilmişti. Emniyetteki ifadelerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen 13 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.