Beşiktaş: 4 Alanyaspor: 1 maçı özeti ve golleri izle - Geniş ÖZET

Beşiktaş Alanyaspor maçı özeti ve golleri izlemek için haberimizden yararlanabilirsiniz. Beşiktaş Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında bu akşam ligin yeni takımlarından Alanyaspor ile karşılaştı. Mücadeleden en son gelişmeleri, maçtan önemli dakikaları geniş özeti ve golleri haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. Karşılaşmanın ilk golü ilk dakikalarda Oğuzhan'ın müthiş çalımları sonrasında geldi. Maçın sonucunu karşılaşma bitiminde buradan öğrenebilirsiniz. İşte Beşiktaş Alanyaspor maçı özeti, golleri ve son gelişmeler.

Yeni Şafak

Beşiktaş Alanyaspor maçı özeti

ve golleri izlemek için hemen tıkla. Spor Toto Süper Lig'in 2016-2017 Turgay Şeren Sezonu ilk haftasında Beşiktaş Vodafone Arena'da Alanyaspor'u konuk etti. Karşılaşmanın 4. dakikasında Oğuzhan Özyakup çalımları ile müthiş bir gole imza attı ve takımını 1-0 öne taşıdı. Mücadelenin ilerleyen dakikalarında yaşananları, önemli pozisyonları ve maçtan tüm bilgileri haberimizden görebilirsiniz.

Beşiktaş Alanyaspor

maçı özeti ve gollerini burada verdiğimiz link üzerinden izleyebilirsiniz. İşte karşılaşmadan son gelişmeler.

mek için tıkla

Spor Toto Süper Lig'in ilk hafta mücadelesinde Beşiktaş, sahasında Alanyaspor'u 4 - 1 mağlup etti.

Vodafone Arena oynanan karşılaşmada Siyah-beyazlılara farklı galibiyeti getiren golleri 6. dakikada Oğuzhan Özyakup, 43. dakikada Olcay Şahan, 58 (pen) ve 78. dakikalarda ise Cenk Tosun kaydetti. Alanyaspor'un tek golü ise 90 2'de penaltıdan Emre Akbaba ile geldi.

ADRİANO SAKATLANDI

Bu arada Siyah-beyazlıların yeni transferi Adriano, ilk yarıda sakatlık geçirdi. Oyuna devam edemeyen Brezilyalı futbolcu 29. dakikada yerini Necip Uysal'a bıraktı.

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş, 2016-2017 sezonuna 4 gollü bir başlangıç yaptı. Siyah-beyazlı takım hazır görüntüsüyle rakiplerine gözdağı verirken, oynanan futbol taraftarları ve otoriteleri memnun etti.

Turgay Şeren Sezonu Spor Toto Süper Lig'in 1. haftasında Beşiktaş, Alanyaspor'u konuk etti. Vodafone Arena'da oynanan maçın ilk dakikasında Oğuzhan'ın şık golü maça damga vururken, Olcay ilk devrenin sonucunu belirledi. Ardından ikinci yarıda sahne alan Cenk Tosun, rakip ağlara 2 gol birden kaydetti ve karşılaşma Beşiktaş'ın 4-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Oğuzhan'dan şık gol

Ligin son şampiyonu apoletiyle Alanyaspor'a karşı sahaya çıkan Beşiktaş, Vodafone Arena'da taraftarın desteğini de alarak karşılaşmaya hızlı başladı. Maçın ilk 5 dakikasında Beşiktaş oyun içerisinde pas trafiğini oturttu. Karşılaşmanın 6. dakikasında ise Oğuzhan'ın şık golü alkış aldı. Genç orta saha ceza yayı solundan çalımlarla rakiplerini bir bir geçerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Oğuzhan'ın kaleciyi de çalımladıktan sonra boş kaleye vuruşunda ise top ağlara gitti. 1-0

Alanyaspor sıkıntılı başladı

Beşiktaş, müsabakanın ilk 25 dakikası geride kalırken oyunun mutlak hakimiydi. Bu dakikalara kadar Alanyaspor ise top rakipteyken sahada yerleşme sıkıntısı yaşadı. Rakibini karşılamakta hayli zorlanan Alanyaspor, topla çıkarken de orta sahada sergilediği dağınık görüntü ile henüz lige hazır olmadığı sinyallerini verdi.

Adriano sakatlandı

Siyah-beyazlı takımın yeni transferi Adriano, Alanyaspor maçında 29 dakika sahada kalabildi. Brezilyalı sol bek 27. dakikada Quaresma'nın pasıyla attığı golün ofsayt gerekçesiyle sayılmadığı pozisyonda sol ayak bileğini göstererek sakatlandığını kenara işaret etti. Teknik Direktör Şenol Güneş, Adriano'nun yerine Necip'i oyuna aldı.

Pres gol getirdi

Beşiktaş'ın pas trafiği yoğunlaştı ve ilk devrenin sonlarına doğru ikinci gol geldi. Çalımlarla rakipten kapılan top ile 43. dakikada Cenk'in önüne aldığı meşin yuvarlağı Olcay'a bırakmasının ardından genç futbolcu ceza sahası çizgisinde topu kalecinin solundan filelere gönderdi. 2-0 İlk yarı bu skorla biterken Beşiktaş bu devre yüzde 71'e 29 topla oynama ile mücadele etti. Rakip kaleye 6 şut gönderen siyah-beyazlı takım bunların 3'ünde isabet sağladı ve 2 gol buldu.

Alanyaspor ise rakip kaleye 1 şut gönderebildi. Şenol Güneş'in öğrencileri ilk yarıda 298 pas yaparken, pas trafiğini Atiba-Oğuzhan-Tolgay üçlüsü yönetti. Alanyaspor ise ilk yarıda 97 pas yapabildi. Bu sayının yüzde 69'unda pas başarısı sağladı.

Tempo düştü

İkinci yarının ilk dakikalarında oyun iki takım adına da kontrollü başladı. Yorulan siyah-beyazlı orta sahayı iki kez baskı görmeden geçen Alanyasporlu futbolcular bu iki pozisyonda da tehlikeli ataklarla geldi.

Cenk Tosun sahnede

Baskıyı üzerinden atan Beşiktaş'ta 57. dakikada Quaresma'nın kullandığı köşe atışında Emre Akbaba'nın eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Cenk Tosun, penaltı atışıyla farkı 3'e çıkardı. 3-0

Kalesinde 3'üncü golü gördükten sonra gardı iyice düşen Alanyaspor, ilerleyen dakikalarda da varlık gösteremezken bu durumdan yararlanan Beşiktaş farkı 4'e çıkardı. Tolgay'ın ceza yayına kadar getirdiği topu Cenk'e derinlemesine pasında buluşturmasının ardından golcü futbolcunun ceza sahası sağından yerden sert şutunda meşin yuvarlak kalecinin ellerinin arasından filelere gitti.

Aras ilk kez forma giydi

Beşiktaş'a geçen sezon transfer olan ancak yarım sezon Rayo Vallecano'da kiralık olarak geride kalan sezonu tamamlayan Aras Özbiliz, bugün ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. Genç oyuncu 7 dakikaya yakın oyunda kaldı.

Penaltı skoru belirledi

Müsabakada uzatma dakikaları oynanırken ceza sahasında yaşanan karambolde Necip'in rakibine yaptığı tehlikeli hareket sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Alanyaspor'da topun başına geçen Emre Akbaba karşılaşmanın skorunu belirleyen golü kaydetti. 4-1

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/20/10/26/resized_c04cd-2218_tur_picture_20160820_9241501_9241499.jpg

- Gökhan Gönül yedek

Beşiktaş'ın bu sezonki önemli transferlerinden Gökhan Gönül, Alanyaspor maçında yedek olarak maça başladı.

Sakatlığı nedeniyle Galatasaray maçının kadrosunda yer almayan tecrübeli futbolcunun yanı sıra, yeni transferlerden Fabricio Agosto Ramirez de yedekler arasında yer aldı.

Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan ayrı kalan Luiz Rhodolfo, geçen sezonun devre arasında transfer edilip İspanya'nın Rayo Vallecano takımına kiralanan Aras Özbiliz, son sezonlarda başka takımlarda aynı şekilde oynayan Ömer Şişmanoğlu da Vodafone Arena'daki ilk heyecanlarını yaşamak için yedek kulübesinde beklediler.

Siyah-beyazlılarda Veli Kavlak ile kaleciler Denys Boyko ve Utku Yuvakuran kadroda kendilerine yer bulamadı.

- 8 sezon sonra Dolmabahçe'de

Beşiktaş, Alanyaspor maçıyla 8 sezon sonra lig başlangıcını Dolmabahçe'de gerçekleştirdi.

Dolmabahçe'de sezon açılışını son olarak 2007-2008'de Manisaspor maçıyla yapan Beşiktaş, geride kalan 8 sezonda farklı statlarda ligin ilk maçlarını oynadı. 2007-2008'in ardından üst üste 5 sezon lige deplasman maçlarıyla başlayıp, 2. hafta taraftarlarının önüne çıkan siyah-beyazlı ekip, son 3 sezonda ise stadının yapımı nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk iç saha maçlarını oynadı.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/20/10/26/resized_92ed0-2225_eng_picture_20160820_9241519_9241517.jpg

- Konya'daki koreografi Dolmabahçe'de

Maça büyük ilgi gösteren Beşiktaşlı taraftarlar, Alanyaspor mücadelesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Turkcell Süper Kupa maçındaki hazırladıkları koreografiyle bir kez daha tepki gösterdi.

Siyah-beyazlılar, Galatasaray maçında olduğu gibi ağzında Türk bayrağı olan kartal resmi ile "Bu Vatan Şerefimiz, Demokrasi Hakkımız" yazısının bulunduğu dev pankartı açtı.

İki takım oyuncuları, diğer lig karşılaşmalarında olduğu gibi sahaya, "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" yazılı pankartla geldi.

- Alanyaspor, ilk Süper Lig maçına çıktı

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş'a konuk olan Alanyaspor, 68 yıllık tarihindeki ilk Süper Lig maçına çıktı.

1948 yılında kurulan turuncu-yeşilli ekip, 1. Lig'de 2015-2016 sezonu play-off'larında şampiyonluğa ulaşarak adını Süper Lig'e yazdırmıştı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, şampiyon takımlarının sezonun ilk maçına ilgi gösterdi. Tribünlerde yer yer boşluklar olsa da 35 bine yakın taraftar, takımlarını destekledi.

Alanyasporlu az sayıdaki taraftar da Süper Lig'deki ilk maçında takımlarını yalnız bırakmadı.

Beşiktaş Alanyaspor maçı özeti

ve golleri izlemek için haberimizden yararlanabilirsiniz. Beşiktaş Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında bu akşam ligin yeni takımlarından Alanyaspor ile karşılaştı. Mücadeleden en son gelişmeleri, maçtan önemli dakikaları geniş özeti ve golleri haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. Karşılaşmanın ilk golü ilk dakikalarda Oğuzhan'ın müthiş çalımları sonrasında geldi. Maçın sonucunu karşılaşma bitiminde buradan öğrenebilirsiniz. İşte Beşiktaş Alanyaspor maçı özeti, golleri ve son gelişmeler.