Başakşehir Shakhtar Donetsk maç özeti golleri - 18 Ağustos

Başakşehir Shakhtar Donetsk maçı özeti ve gollerini buradan izleyebilirsiniz. UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Medipol Başakşehir ile Shakhtar Donetsk play-off turu ilk maçında Fatih Terim Stadı'nda karşılaştı. İlk yarısı 2-0'lık skor ile tamamlanan mücadelenin 70. dakikası 2-1'lik skor ile devam ediyor. Maçın bitiminde geniş özeti ve golleri haberimizden görebilirsiniz. İşte Başakşehir Shakhtar Donetsk maç özeti ve son gelişmeler.

Yeni Şafak

Başakşehir Shakhtar Donetsk

maçı özeti ve golleri izlemek için haberimizden faydalanabilirsiniz. UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Medipol Başakşehir ile Shakhtar Donetsk karşılaştı. İki takımın da karşılıklı atakları ile heyecanlı geçen mücadele 70 dakika itibari ile 2-1'lik skor ile Shakhtar Donetsk lehine devam ediyor. Karşılaşma bitiminden geniş özeti, golleri ve maçtan önemli anları haberimizde sizlerle paylaşacağız. Başakşehir Shakhtar Donetsk maçından son gelişmeleri buradan görebilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Başakşehir Shakhtar Donetsk maç özeti karşılaşma bitiminde burada olacak.

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu Medipol Başakşehir ile Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk arasında oynanan ilk maçı, konuk ekip Ukrayna temsilcisi 2-1'lik skor ile kazandı.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında Medipol Başakşehir, Shakhtar Donetsk'i konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı Ukrayna ekibinin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

20. dakikada Taison'un pasıyla topla buluşan Kovalenko'nun şutunda kaleci Volkan meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

24. dakikada Marlos'un kullandığı korner atışında arka direkte Rakitsky'nin gelişine sert şutunda Cikalleshi'ye çarpan top ağlarla buluştu. 0-1

37. dakikada sağ kanattan Cenk Ahmet'in ortaladığı topa ceza sahası içerisinde Cikhalleshi'nin yarım vole vuruşunda kaleci topa son anda uzanarak kornere çeldi.

41. dakikada Stepanenko'nun ortaladığı topa Kovalenko'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-2

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Javier Estrada, Miguel Martinez, Francisco Martin (İspanya)

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Cenk Ahmet Alkılıç (Dk 72.Cheikhou Dieng) , Yalçın Ayhan, Epureanu, Ferhat Öztorun, Emre Belözoğlu (Dk 75.Holmen), Mahmut Tekdemir, Visca, Mossoro, Doka (Dk. 46 Cengiz Ünder), Cikalleshi

Shakhtar Donetsk: Pyatov, Ismaily, Rakitsky, Kucher, Srna, Stepanenko, Fred, Taison (Dk 81 Wellington Nem), Kovalenko (Dk 87 Maksim Malishev), Marlos, Ferreyra (Dk 71 Eduardo)

Sarı Kartlar: Dk 81 Mahmut Tekdemir, Dk 85. Marcio Mossoro (Medipol Başakşehir), Dk 88. Ismaily (Shakhtar Donetsk)

Goller: Dk. 24 Cikalleshi (kendi kalesine), Dk. 41 Kovalenko (Shakhtar Donetsk), Dk 56. Emre Belözoğlu pen (Medipol Başakşehir)

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/18/10/01/resized_18d94-2156_eng_picture_20160818_9226827_9226825.jpg

MAÇTAN NOTLAR

Medipol Başakşehir'in, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımını konuk ettiği ilk maçta, turuncu-lacivertli takımın 3 oyuncusu sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

Dardanelspor ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan golcü oyuncu Mehmet Batdal, son antrenmanda yer almasına rağmen, Shakhtar Donetsk maçına yetişemedi. Ayağında ödem olan Mehmet, ilk 18'e alınmadı.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Mehmet Batdal'ın yerine forvette Arnavut golcü Sokol Cikalleshi'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

Mehmet Batdal'ın yanı sıra İtalyan oyuncu Stefano Napoleoni ve Alparslan Erdem de sakatlıkları nedeniyle karşılaşmada forma giyemedi.

- Abdullah Avcı iki bekini değiştirdi

Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Rijeka ile deplasmanda oynanan maçın ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti.

Savunmadaki iki bekini değiştiren Avcı, sağ bekte Uğur Uçar'ın yerine Cenk Ahmet Alkılıç'a, sol bekte de yeni transferlerden Eren Albayrak'ın yerine Ferhat Öztorun'a şans verdi.

Abdulah Avcı, kalede milli oyuncusu Volkan Babacan'a formayı verdi. Savunmanın göbeğinde ise Yalçın Ayhan ve Alexandru Epureanu yer aldı.

Turuncu-lacivertlilerde orta sahanın sağında Edin Visca, solunda Doka şans buldu. Orta sahanın ortasında ise Emre Belözoğlu ve Mahmut Tekdemir ile önlerinde Mossoro forma giydi. Başakşehir'in ileri ucunda ise sakatlığı bulunan Mehmet Batdal'ın yerine Cikalleshi yer aldı.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/18/10/01/resized_ef111-2137_tur_picture_20160818_9226710_9226706.jpg

- Dieng ilk kez maç kadrosunda

Medipol Başakşehir'in yeni transferlerinden Cheikhou Dieng, ilk kez bir resmi karşılaşmanın maç kadrosunda yer aldı.

Turuncu-lacivertlilerin, Avusturya ekibi Saint Pölten'den transfer ettiği Cheikhou Dieng, yedek kulübesinde Abdullah Avcı'dan forma bekleyen isimler arasında bulundu.

Rijeka ile oynanan rövanş maçında yaptığı asist ile adından söz ettiren genç oyuncu Cengiz Ünder de yedek kulübesinde görev bekledi.

- Geniş güvenlik önlemleri alındı

Medipol Başakşehir- Shakhtar Donetsk karşılaşması öncesinde stat ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Karşılaşmayı takip etmek için gelen taraftarın yanı sıra basın mensupları da üst aramasından geçirildikten sonra tribünlere giriş yaptı.

- Karşılaşma öncesinde saygı duruşu

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olanlar için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Tribünlerdeki taraftarlar da saygı duruşunun ardından "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde bağırdı.