AÖL 1. Dönem sınavları ne zaman? MEB Açıköğretim Lisesi sınav takvimini duyurdu

2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte, AÖL 1. dönem sınavları gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan Açıköğretim Lisesi sınav takvimine göre, AÖL 1. dönem sınavları aralık ayında gerçekleştirilecek. Peki, AÖL 1. Dönem sınavları ne zaman başlayacak? Açık Öğretim Lisesi ek sınavlar ne zaman yapılacak?

Açık öğretim AÖL sınavları ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınav takvimini açıkladı. AÖL 2024-2025 dönemi sınav takviminin ve 1. dönem sınav tarihlerinin duyurulması, öğrenciler için önemli bir adım. Açıköğretim Lisesi Sınav giriş belgelerinin yayımlanacağı tarihin de belirtilmesi, öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanabilmeleri için önemli bir detay. İşte AÖL yeni dönem sınav tarihi ve saatleri.

AÖL 1. Dönem sınavları ne zaman?

AÖL Açıköğretim Lisesi sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

AÖL açık öğretim lisesi sınavına katılacak adaylar, 16 Aralık 2024 tarihinden itibaren öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile; Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx' internet adreslerinden giriş yaparak fotoğraflı sınav giriş belgelerini alabilecekler.

Açık Öğretim Lisesi ek sınavlar ne zaman yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Ek Sınavı. 12 Ekim - 20 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Ek sınavın başlangıç ve bitiş saatlerinde Türkiye saati dikkate alınacaktır. Ek Sınav, e-Sınav olarak yapılacaktır.

Açık Öğretim Lisesi ek sınava kimler katılacak?

ÖSYM tarafından 2024 Yılında yapılan sınavlar sonucunda bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanmış ancak Açık Öğretim Lisesinden mezun olamamış öğrencilerden, duyuru ekindeki listede bilgileri olanlar Ek Sınava katılabilecektir.

ÖSYM tarafından 2024 Yılında yapılan sınavlar sonucunda bir yükseköğretim programına yerleştiği halde listede ismi olmayan öğrenciler ek sınava katılabilmek için; yükseköğretim kurumuna yerleştiğine dair belge ile en yakın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne 07 Ekim 2024 tarihi mesai bitimine kadar müracaat edecektir.

Halk eğitimi merkezi müdürlüğü, söz konusu belgeleri Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim sistemi öğrenci sayfasına taradıktan sonra Açık Öğretim Lisesinin kurumsal e posta adresi üzerinden bilgi verecektir. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünce yapılacak değerlendirme sonrasında başvuru şartlarını taşıyan öğrencilere ek sınav katılım ücret ekranı açılacaktır.

Açık Öğretim Lisesi ek sınav ücreti ne kadar?

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Ek Sınavına girecek öğrenciler; 300 (üç yüz) TL ek sınav ücretini 2 Ekim 2024 tarihinden 8 Ekim 2024 tarihi saat 23.59'a kadar MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı veya T.C. Ziraat Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Türkiye Halk Bankası AŞ'nin ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı hizmetleri üzerinden yatıracaktır.

Açık Öğretim Lisesi ek sınav ders seçimi nasıl yapılacak?

Ek sınav ücretini yatıran ve kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerin ders seçimi Bakanlık merkez kullanıcıları tarafından yapılacaktır. Duyuru ekindeki listede bilgileri olup ücret muafiyeti olan öğrenciler ise Ek Sınav kayıt yenileme taleplerini halk eğitimi merkezi müdürlükleri aracılığıyla Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne iletmeleri gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi ek sınav randevusu nasıl alını?

Ek Sınav ücretini yatıran öğrenciler, 2 Ekim 2024 tarihinden 8 Ekim 2024 tarihi saat 23.59'a kadar https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx resmî internet adresinden, öğrenci/T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak e-Sınav randevularını almaları gerekmektedir. Belirtilen tarihlerde e-Sınav randevularını almayan öğrenciler sınavlara katılamaz.

İstanbul ilinde kayıtlı olan öğrencilere İstanbul ili ve diğer tüm iller, İstanbul ili dışında kayıtlı olan öğrencilere ise İstanbul ili hariç diğer tüm iller e-Sınav randevusuna açılacaktır. e-Sınav randevusu oluşturan öğrencilerin randevularında herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

Açık Öğretim Lisesi ek sınavı giriş belgesi ne zaman açıklanacak?

Ek sınav için e-Sınav randevusu alan öğrenciler 10 Ekim 2024 tarihinden itibaren öğrenci/T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile; https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx resmî internet adresinden sisteme giriş yaparak fotoğraflı sınav giriş belgelerini almaları gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi ek sınavı soru sayısı kaç, sınav süresi kaç dakika?

1-Açık Öğretim Okulları 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı ek sınavı 12 EKİM -20 EKİM 2024 tarihleri arasında ÖDSGM tarafından belirlenen günlerde 9 veya daha az sayıda dersten sınava girecek olan her öğrenci için tek oturum, 9 dersten fazla sayıda dersten sınava girecek olan her öğrenci için iki oturum olacak şekilde e -Sınav uygulaması olarak gerçekleştirilecektir.

2-e-Sınav salonunda 10 un altında öğrencinin sınav randevusu olması halinde bu salonda sınav yapılmayacak olup öğrenciler ÖDSGM tarafından uygun görülen e-Sınav merkezine aktarılacaktır.

3-Her ders için 4 seçenekli 11 soru ve her bir oturum için 120 dakika süre verilecektir.

ÖZGÜN
Ortak sınav tarihleri MEB takvimi ile belli oldu! 6. 7. 9. ve 10. sınıf 1. dönem yazılı sınavları ne zaman yapılacak?