2023 Antalya Kemer Seçim Sonuçları Oy Oranı

14 Mayıs Antalya Kemer seçim sonuçları, partilerin ve cumhurbaşkanı adayların 2023 oy oranları belli oluyor. Yapılacak milletvekili genel seçimi ile TBMM’ye 600 milletvekili girecek. Peki AK Parti, CHP, MHP, İP Akdeniz Bölgesi Antalya Kemer seçim sonuçları, oy oranları, açılan sandık sayısı ve kullanılan oy sayısı, çıkarılan milletvekili sayısı nedir? Kemer Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy oranı kaç?

Antalya Kemer seçim sonuçları 2023: Cumhurbaşkan adayları, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, ittifak oy oranları

Antalya Kemer 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle sorgulanıyor. 64 Milyon seçmen vatandaşlık görevini yerine getirerek sandık başına gitti. Oy kullanma işlemi ise saat 17.00 itibariyle sona erecek. YSK’nın saat 21.00’de yayın yasağını kaldırmasının ardından Türkiye’de il il ve Milletvekili seçim sonucu Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak. Antalya Kemer Seçim Sonuçları 2023 Erdoğan, İnce ve Oğan’ın ne kadar oy aldığına ve ittifakların oy oranlarına sitemizden ulaşabilirsiniz.

Antalya Kemer Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

14 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

AK Parti Antalya milletvekili adayları

1- Mevlüt Çavuşoğlu

2- Mustafa Köse

3- Tuba Vural Çokal

4- Kemal Çelik

5- Atay Uslu

6- İbrahim Ethem Taş

7- Kuddusi Müftüoğlu

8- İzzettin Sultanyar

9- Tülay Beşkonak Özçay

10- Yusuf Mayıslar

11- Betül Demirok

12- Rüştü Peker

13- Ferah Nur Ünal

14- Özcan Yıldırım

15- Mehmet Uysal

16- Yahya Turgut

17- İbrahim Bayuk

CHP Antalya milletvekili adayları

1. Sururi Corabatur

2. Cavit Arı

3. Aliye Coşar

4. Mustafa Erdem

5. Şereffettin Kılıç (Saadet Partisi)

6. Serap Yazıcı Özbudun (Gelecek Partisi)

7. Murat Özçelik

8. Ercüment Taşdemir

9. Nilüfer Defeci

10. Vahap Tuncer

11. Sibel Gezen

12. Ramiz Atakan

13. Emrah Yurtlak

14. Zehra Milli

15. Hatice Kübra Turan

16. Müge Gezginci Uysal

17. Mehmet Gök

MHP Antalya millettekili adayları

1 ABDURRAHMAN BAŞKAN

2 HİLMİ DURGUN

3 MUSTAFAAKSOY

4 YUSUF KELLELİ

5 FERHAT SARIBEK

6 İLKNUR FİDAN

7 OĞUZHAN ÇELİK

8 YAVUZ ÇAĞLAR

9 SERKAN ÖZTÜRK

10 ALİ ÇETİN

11 HAYATİ PEKER

12 ESMAYE ÖZÖRMENOĞLU

13 İDRİS ÖZCAN

14 AHMET ALİ COŞKUN

15 MEHMET ALİ YALÇIN

16 MUSTAFA DORUATLI

17 KUTLUHAN TOZOĞLU

İyi Parti Antalya Milletvekili Aday Listesi

UĞUR POYRAZ

AYKUT KAYA

ALİ ADNAN KAYA

AYŞEN KURT

SERKAN TETİK

İLHAMİ OKUDAN

MEHMET BAŞARAN

NESRİN ÜNAL

MUSA ERTUĞAN

MESUT YILMAZ

DURMUŞ KAPLAN

ARİF KOCABIYIK

BAŞAK KARATAŞ

DURMUŞ ALİ ARSLAN

NEŞE TOKER

LEVENT ÖZDEMİR

HATİCE AVCI

Yeniden Refah Partisi Antalya milletvekili aday listesi

ATINÇ KORKMAZ

ALİ KÖKSAL

YUSUF İSLAM ÇELİK

ÜMİT ÖZKURT

HASAN ÇAPUN

FETHİ BAŞUSLU

VELİ DERE

PINAR TOPUZ

BURAK DOĞAN

AHMET HAKAN YUMAKOĞULLARI

OĞUZHAN YILDIRIM

MEHMET BAYRAK

İBRAHİM ÖMER REYHAN

ALİ ARSLAN

TANER TEKİN

KASIM ARSLAN

HESE AK

2018 Antalya Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

Antalya seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 42’sini alırken, Antalya Cumhurbaşkanı seçim sonucuna göre Muharrem İnce oyların yüzde 38,8’ini aldı. Meral Akşener ise oyların yüzde 13,5’ini, Selahattin Demirtaş ise oyların yüzde 4,1’ini aldı.

2018 Antalya milletvekili genel seçim sonuçları

Millet İttifakı Antalya oy oranı % 47 olurken, CHP 8, İYİ Parti 3 milletvekili çıkardı. Cumhur İttifakı ise oyların yüzde 45,1’ini alarak AK Parti 6, MHP ise 1 milletvekili çıkardı. 1 milletvekili de HDP çıkardı.

2018 Antalya'da hangi parti ne kadar oy aldı?

AK Parti % 35

CHP % 29,1

İYİ Parti % 16,9

MHP % 10,1

HDP % 7,3

Oy Nasıl Kullanılır?

Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin.

Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi yanınızda bulundurun.

Cep telefonuyla kabine girmeyin.

Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın.

Pusulalarınızı tek zarfa koyun.

Oy kullandıktan sona imza atmayı unutmayın.

Seçim nedir?

Seçim, kendilerine memuriyet, temsil yetkisi veya bir vekalet verilecek, kanuni şartlara uygun kişilerin, bir kısım veya bütün vatandaşlar tarafından tercih ve tespit edilmesi işlemi. Toplu bir iradenin birden fazla aday arasında tercihte bulunması.

Seçim görevi nedir?

Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğüyle ilgili bütün işlemleri yapmak veya yaptırmak, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikâyet ve itirazları incelemek ve kesin olarak karara bağlamak.

Seçim barajı yüzde kaç?

Türkiye’de 12 Eylül 1980 askerî darbesinden sonra seçim barajı (10 Haziran 1983 tarihli 2839 sayılı kanunla) %10 seviyesine yükseltilmiştir. Seçimlerde yüzde 10 olarak uygulanan ülke seçim barajı 31 Mart 2022 tarihinde yüzde 7'ye indirilmiştir.

2023 seçimine katılan partiler ve ittifaklar hangileri?

2023 milletvekili genel seçimlere girecek bazı siyasi partiler, "Cumhur", "Millet", "Ata", "Emek ve Özgürlük" ve "Sosyalist Güç Birliği" ittifakları adı altında 5 ayrı ittifakla seçime girme kararı aldı. Bu kapsamda, AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi, "Cumhur İttifakı" adıyla seçime katılıyor. İttifaka mensup 4 parti kendi logosuyla seçime girecek. Ancak Cumhur İttifakı'na destek veren DSP ve HÜDA PAR'ın adayları, seçimde AK Parti listelerinde yer aldı. Bu iki parti oy pusulasında yer almayacak.

"Millet İttifakı"nı, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) ve Demokrat Parti oluşturdu. İttifak içindeki Demokrat Parti, DEVA, Gelecek Partisi ve Saadet Partisinin milletvekili adayları, CHP listelerinde yer buldu. Bu nedenle 4 parti YSK'ya geçici milletvekili aday listesi sunmadı. Milletvekili aday listesi vermeyenlerin oy pusulasından çıkarılacak olması nedeniyle, Millet İttifakı içinde yalnızca CHP ve İYİ Partinin logoları yer alacak. Millet İttifakınını Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

Yeşil Sol Parti ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) "Emek ve Özgürlük İttifakı" adıyla seçime katılma kararı aldı. Emek ve Özgürlük İttifakı aday çıkarmayıp cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemekte.

Zafer Partisi ile Adalet Partisi ise ATA İttifakı’nı oluşturdu. ATA İttifakının Cumhurbaşkanı adayı ise Sinan Oğan.

Antalya Kemer İlçesi, Antalya iline bağlı bir ilçedir. Antalya merkeze 40 km uzaklıktadır. İlçenin batısında Finike ilçesi, doğusunda Serik ilçesi, kuzeyinde Geyikbayırı dağları, güneyinde Akdeniz bulunmaktadır. Kemer ilçesi, 224 km²'lik bir alanı kaplar. İlçenin genelinde sıcak ve ılıman bir Akdeniz iklimi hakimdir.

Kemer ilçesi, tarihi kalıntıları ile de önemli bir yerleşim yeridir. Bölgedeki arkeolojik kazılar, bölgenin antik dönemlerden beri yerleşim yeri olduğunu göstermektedir. İlçenin tarihi, Likya ve Roma dönemlerine kadar uzanmaktadır. Kemer, Likya'nın önemli şehirlerinden biri olan Olympos'un yakınlarındadır. Olympos, antik çağda önemli bir liman kentiydi ve bugün hala tarihi kalıntıları ile turistlerin ilgisini çekmektedir.

Kemer ilçesi, Toros Dağları'nın eteklerinde yer almaktadır. İlçenin kuzeyinde yer alan Geyikbayırı dağları, doğal güzellikleri ve tarihi kalıntıları ile ünlüdür. İlçenin güneyinde ise Akdeniz yer almaktadır. İlçe sınırları içerisindeki sahilleri, turistik açıdan oldukça önemlidir. Kemer ilçesinde, Beldibi, Göynük, Kiriş ve Çamyuva gibi turistik yerleşim yerleri bulunmaktadır.

2021 yılı verilerine göre Kemer ilçesinin nüfusu 34.737'dir. İlçe nüfusunun çoğunluğu turizm sektöründe çalışmaktadır. İlçe nüfusunun azalması, turizm sezonunun sona ermesi ile birlikte yaşanmaktadır.

ÖZGÜN
Antalya Kaş Seçim Sonuçları Oy Oranı 2023

ÖZGÜN
2023 Antalya İbradi seçim sonuçları Cumhurbaşkanı, milletvekili genel seçim sonucu oy oranları

ÖZGÜN
Türkiye 2023 Seçim Sonuçları

ÖZGÜN
2023 Antalya Gündoğmuş seçim sonuçları, Cumhurbaşkanı, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, ittifak oy oranları