Erdoğan sosyal medyadan duyurdu: Ankara - Sivas Hızlı Tren Hattı mayıs sonuna kadar ücretsiz

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı hizmete girdi. Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşüren hızlı tren hattının mayıs sonuna kadar ücretsiz olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika müjdesi olarak duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hızlı tren müjdesi geldi

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate indirecek hat, hizmete açıldı. Türkiye, yüksek hızlı tren teknolojisiyle 2009 yılında Ankara-Eskişehir Hattı'nın işletmeye alınması ile tanıştı. Daha sonra bu hattı, 2011 yılında Ankara-Konya, 2013 yılında Eskişehir-Konya, 2014 yılında Ankara-İstanbul ve Konya- İstanbul hatlarının devreye alınması takip etti.

Son olarak 2022 yılı ocak ayında Konya-Karaman Hattı da hizmete sunuldu. Ankara ile Sivas arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate indirecek Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı da yarın hizmete açılacak. Üç ili doğrudan ilgilendiren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'taki 1,4 milyon vatandaşı konforlu ekonomik seyahat imkanına kavuşturuldu.

Ankara - Kırıkkale - Yozgat - Sivas Hızlı Tren hattı ücretsiz mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ankara - Kırıkkale - Yozgat - Sivas Hızlı Tren Hattımız Mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz. Milletimize hayırlı olsun.' dedi.

ÖZGÜN
Sivas Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçları, oy oranları

ÖZGÜN
Yozgat 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçim sonuçları Oy Oranları