Amenerrasulü Okunuşu: Amenerrasulü Arapça yazılışı, Türkçe anlamı, meali, tefsiri

Amenerrasulü, Kur'an-ı Kerim'deki Bakara Suresi'nin 285. ve 286. ayetleri olarak bilinir. Müslümanlar arasında bu ayetler, özellikle gece yatmadan önce okunması tavsiye edilen dualar arasındadır. Bu ayetler, Allah’a olan iman, peygamberlere ve vahye inanma, bağışlanma dileği ve Allah’a güveni içerir. Peki, Amenerrasulü duası Türkçe Arapça okunuşu ve anlamı nasıldır?

Amenerrasulü'nün Okunuşu, Arapçası ve Fazileti

Amenerrasulü Duası (Bakara Suresi'nin son iki ayeti) Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.), bu ayetlerin "cennet hazinelerinden indirildiğini" belirtmiştir. Amenerrasulü, özellikle yatsı namazından sonra okunması tavsiye edilen dualardan biridir. İşte Amenerrasulü duasının Arapça yazılışı, Türkçe meali ve faziletleri:

Amenerrasulü hakkında hadisler

Peygamberimiz (s.a.v) Bakara Suresi'nin son iki ayeti (Âmenerrasul) bu ayetlerin faziletine dair şu şekilde buyurmuştur: “Bakara sûresinin sonunda iki âyet vardır ki, bir gecede okuyana onlar yeter; onu her türlü kötülüklerden korur” (Buhârî, Fezâilü’l-Kur’an 10; Müslim, Müsâfirin 255). Ayrıca, Ebu Umame (r.a.)'den rivayet edilen bir hadiste, Efendimiz (s.a.v) dört şeyin Cennet hazinelerinden indirildiğini belirtmiştir: Fatiha-i Şerif, Ayete'l-Kürsi, Bakara'nın sonu (Âmenerrasul) ve Kevser Suresi (El-Mütteki, Kenzu'l Ummal, 1/558).

Amenerrasulü Arapça Okunuşu

Amenerrasulü Okunuşu ve Anlamı

Âmenerrasul, Arapça okunuşuyla آمَنَ الرَّسُولُ şeklinde ifade edilir. Türkçe okunuşu ise "Amenarrasul"dur. Bu ayetlerin anlamı, Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine inancı ifade eder. Okunduğunda kişinin ruhsal huzur bulmasına ve manevi bir koruma hissine kavuşmasına yardımcı olur.

Amenerrasulü Türkçe yazılışı

Amenerrasulü Anlamı

Amenerrasulü Duasının Faziletleri