2018 af çıkacak mı? Devlet Bahçeli’den son dakika ‘af’ açıklaması

Af çıkacak mı sorusu yine gündeme geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden çok konuşulacak af açıklamasında bulundu. Bahçeli, "Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç olmak üzere, demir parmaklıkların gerisinde özgürlük düşü kuran, zindanda gün sayan, dama düşüp sevdiklerinin ve sevenlerinin hasretini çeken kader kurbanlarını afla taltif etmek niye akıllara gelmez?" dedi. Bu açıklamaların ardından ise af çıkacak mı sorusu yine gündeme geldi.

Yeni Şafak
Devlet Bahçeli'den sürpriz bir af açıklaması geldi.

Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada af ile ilgili konulara yer verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden birkaç konuya değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, demir parmaklıkların ardında özgürlük düşü kuranlar için af getirilmesi gerektiğini bildirdi. Bu açıklamalarla birlikte af haberi bekleyenler ise af çıkacak mı sorusunun yanıtını aradı.

Af çıkacak mı? Resmi açıklama var mı?

Af çıkacak mı sorusunun yanıtı henüz belli olmadı. Devlet Bahçeli tarafından sunulan önerinin ardından yetkililer henüz bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunmadı.

Bahçeli yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı herkesin bildiği ve gördüğü gibi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

FETÖ ve PKK faaldir! Öyle ki, tescilli ve sabıkalı PKK'lı Demirtaş'ın serbest kalması için yoğun bir kampanya söz konusudur. Yusuf Has Hacib der ki: "Ev almak istersen komşusunu sor, yer almak istersen suyunu sor." Cumhurbaşkanı adayı çıkarmak için kimlere sorulduğu ise ortadadır.

Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?

Kader çizgimiz bellidir. Bunun değiştirmek harcımız değildir. Ancak kader mahkumlarının talihini değiştirebilir, onların elinden tutabilir, zincirlerinden ve zindanlardan onları çekip çıkarabiliriz. Tartışma ve konuşmaya değmez mi? Hadi buyurun…

Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç olmak üzere, demir parmaklıkların gerisinde özgürlük düşü kuran, zindanda gün sayan, dama düşüp sevdiklerinin ve sevenlerinin hasretini çeken kader kurbanlarını afla taltif etmek niye akıllara gelmez?"