28 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 28 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da yasakların kaldırılmasının ardından açıklanacak. na ve oy oranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.
Adana Feke Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
28 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.
2023 ADANA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI
Adana Feke Hakkında: Nüfus, Coğrafi ve Tarihi
Adana ilinin güneybatısında yer alan Feke ilçesi, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Feke'nin tarihi milattan önce 5. yüzyıla kadar uzanmaktadır. İlk yerleşimler Hititler tarafından kurulmuş ve daha sonra Romalılar, Bizanslılar ve Araplar gibi çeşitli medeniyetler tarafından da yönetilmiştir.
Coğrafi olarak, Feke ilçesi Toros Dağları'nın eteklerinde yer almaktadır. İlçenin doğusunda Pozantı ilçesi, batısında ise Anamur ilçesi yer almaktadır. Feke, Akdeniz Bölgesi'nde yer almakla birlikte iklimi Akdeniz iklimi ile Orta Anadolu iklimi arasındadır. Kışları soğuk ve kar yağışlı, yazları ise sıcak ve kuraktır. İlçede ormanlık alanlar ve yaylalar da bulunmaktadır.
Feke ilçesi, 16 köy ve 1 belde olmak üzere toplam 17 yerleşim yerinden oluşmaktadır. Bu yerleşim yerlerinin nüfusları 2021 yılı verilerine göre şöyledir:
Belde: Feke - Nüfus: 8.402
Köyler:
Akçalı Köyü - Nüfus: 92
Akyol Köyü - Nüfus: 262
Aşağıışıkören Köyü - Nüfus: 332
Büyükkaraören Köyü - Nüfus: 288
Göksu Köyü - Nüfus: 114
Güneyce Köyü - Nüfus: 691
Haruniye Köyü - Nüfus: 193
Kalkanlı Köyü - Nüfus: 423
Karatepe Köyü - Nüfus: 615
Kazancı Köyü - Nüfus: 174
Küçükkaraören Köyü - Nüfus: 107
Söğütlu Köyü - Nüfus: 209
Sorkuncak Köyü - Nüfus: 313
Süleler Köyü - Nüfus: 280
Yellice Köyü - Nüfus: 188
Yukarıışıkören Köyü - Nüfus: 277
Feke ilçesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Özellikle Feke Kalesi, tarihi bir yapı olarak ilçenin simgesi haline gelmiştir.
Oy Nasıl Kullanılır?
1- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:
Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.
Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.
2- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:
Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.
3- Cep telefonuyla kabine girmeyin:
Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.
4- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:
Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.
5 - Pusulaları tek zarfa koyun:
Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.
6- Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:
Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.
SEÇİMDE KİMLER OY KULLANAMAZ?
OYLAR HANGİ HALLERDE GEÇERSİZ SAYILACAK?
Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.
“EVET” ya da “TERCİH” mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.
NÜFUS CÜZDANI BULUNMAYAN SEÇMEN OY KULLANABİLECEK Mİ?
Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.
OY VERİRKEN SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI BULUNMASI ŞART MI?
Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu değil. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK’nın internet sitesinden de öğrenip oyunu kullanabilecek.