3 Ekim Pazartesi gazete manşetleri oku, gazetelerde son durum

3 Ekim Pazartesi gazete manşetlerini okumak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Gündemde olan tüm gazeteleri tek bir site üzerinden rahatlıkla okuyabilirsiniz. Aynı zamanda gazetelerin tüm sayfalarını da okuma şansına sahip olabilirsiniz.

Yeni Şafak

3 Ekim gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Gazetelerin tüm manşetlerini ve hatta tüm sayfalarını okuyabilirsiniz. İşte günün gazete manşetleri...

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/10/03/08/32/resized_d4622-8294ff693ekimgazetemansetleri.jpg

MİLLİYET

-- 15 Temmuz'da dokuz şehit veren Kazan ilçesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri anlamasa da siz millet olmanın dersini verdiniz" dedi.

-- OHAL kararnameleriyle kayyım atanan HDP'li belediyelerde beşli müfettiş incelemesi başlatıldı.

-- Türkiye'de tasarruf oranının yüzde 15'i bulmadığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Şimşek, kalıcı zenginlik için tasarrufun şart olduğunu belirterek, BES, çeyiz, konut hesabı gibi uygulamalara dikkat çekti.

-- Türkiye'deki kaçakçılığın boyutunun yıllık ortalama 51 milyar liraya ulaştığına dikkat çekilerek, esnafın mücadelede daha aktif rol oynaması gerektiği belirtildi.

-- Suriye'ye askeri destek veren Rusya, elindeki tek uçak gemisi olan RFS Amiral Kuznetsov'u Doğu Akdeniz'e göndermeye hazırlanıyor.

HÜRRİYET

-- Kilis'e Suriye'nin DEAŞ (IŞİD) bölgesinden fırlatılan üç Katyuşa roketinden ikisi sınıra yakın bölgeye, biri kent merkezinde boş alana düştü. Roket imha edilirken patladı, bir polis şehit, iki asker yaralı.

-- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Jandarmanın, İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasının bazılarının hoşuna gitmediğini belirterek, "Bu ülke için gerekli. YAŞ yapısının değiştirilmesi, kuvvetlerin Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması. Bunlar gücün dengelenmesidir. TSK'yi gereksiz yüklerden kurtarmamız gerekiyor" dedi.

-- Dünyada internete bağlı kişilerin yarısı Facebook'a girerken, bu oran Türkiye'de yüzde 97 ile rekor seviyeye ulaştı.

-- Trafik sigortasında fiyatları düşürmesi beklenen yeni uygulama 30 Eylül'de başladı. Sürücüler, şirketlerin primlerini tek bir sistemde görüp en uygun poliçeyi yaptırabilecek.

-- 11 Eylül kurbanlarının ailelerinin Suudi Arabistan yönetimine dava açmasına imkan veren yasanın kabulünden sonra ilk başvuru eşini Pentagon'a yönelik saldırıda kaybeden Stephaine Ross De Simone tarafından yapıldı.

SABAH

-- Başbakan Yıldırım: Bugünlerde sürekli 'ikinci darbe yapılacak, daha bitmedi, yeniden geleceğiz' deniliyor. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var.

-- Dünya liderleri ve enerjinin en büyük oyuncuları haftaya Türkiye'de bir araya geliyor. En son 40 yıl önce Türkiye'de gerçekleşen Enerji Olimpiyatları'na 80 ülkeden 250'nin üzerinde devlet adamı ve CEO katılacak.

-- Güneş enerjisi ihalelerinden ilki 1,000 MW'lik kapasite ile Konya'da gerçekleştirilecek. İlk yatırımın 1.5 milyar doları aşması bekleniyor.

-- Rus çağının düşürülmesinin ardından Türk vatandaşlarına vize getiren Rusya'da Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, Türk işadamlarına vize rejiminin kaldırılması için Dışişleri'nden talepte bulundu.

HABERTÜRK

-- Ankara'da Başsavcı Yücel Erkman'ın yürüttüğü FETÖ soruşturması, ByLock'un sırlarını ortaya döküyor: 2014 HSYK seçimini varoluş savaşı gören örgüt, gizli programı bu seçim için geliştirdi. Ama başarısız oldu.

-- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Eylül ayında Moody's kararı ile birlikte 236 milyon dolarlık yatırım çıkışı yaşandığını belirtti.

-- Türkiye'de kullanıcılar pilleri arızalı olan Samsung Note 7'lerin sadece yüzde 10'unu bayilere götürerek yenisiyle değiştirdi.

-- Maliye Bakanı Naci Ağbal, başvuruları halen devam eden bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunun tarihi fırsatlar sunduğunu belirterek, "Bunlardan biri de matrah artırımı. Matrah artırımı yapan mükelleflere geçmişe dönük vergi incelemesi yapmayacağız" dedi.

--ABD'li New York Times Gazetesi ABD'de başkanlık koltuğu için yarışan Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın 915 milyon dolar vergi kaçırdığını ileri sürdü.