14 EKİM Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları son durum: MEB 20 bin öğretmen ataması sözlü sınav mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

"MEB 20 bin öğretmen ataması sözlü sınav mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları öğrenme ekranı için gözler MEB duyurularına çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen atama mülakat sonuçları için bekleyiş sürüyor. Uzun süredir beklenen MEB öğretmen mülakat sonuçları için adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakan Tekin'in son dakika açıklamalarına odaklandı. 20 bin öğretmen ataması sözlü sınav sonuçları sorgulamaları e-Devlet ekranı üzerinden yakından takip ediliyor. Yeni eğitim öğretim döneminde 20 bin öğretmen ataması için alınan ön başvuru ve sözlü sınavların ardından süreç mülakat sonuçlarına geldi.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları 2024

20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) duyurularıyla yakından takip ediliyor. Mülakat sürecinin tamamlanmasının ardından adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayan sözlü sınavlar sonrasında değerlendirme süreci devam ederken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Danıştay kararı sonrası sonuçların ilan edileceğini bildirdi. Adaylar, sonuçlarını e-Devlet üzerinden kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecekler. Mülakat sonuçlarının açıklanması için beklentiler artarken, gelişmeler MEB duyurularıyla paylaşılacak.

ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuç tarihiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sözlü sınav sonuçları tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak olup adaylar sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecek. Bakan Tekin yaptığı açıklamada, "Danıştay'dan karar çıktığı an atamalar yapılacak. " dedi. Konuyla ilgili bilgi geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sonuç duyurusu ardından adaylar, e-Devlet sistemine bağlı olan "Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Sonucu Sorgulama" ekranı üzerinden aldıkları puanı görüntüleyebilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

SONUÇLAR HAKKINDA AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat sonuçlarının yanlışlıkla sızdırıldığı iddiasına şu yanıtı verdi:

"Öğretmen atamalarını bilgi işlem daire başkanlığından bir kişi yanlışlıkla açmış, hakkında soruşturma başlatıldı."

TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamalar ise sözlü sınavların tamamlanmasıyla sonuçlarının ilanından sonra yapılacak.