|

9 Şubat Perşembe gazete manşetleri! Gazete manşetlerinde neler var?

9 Şubat gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Son zamanların en çok konuşulan konularından biri olan referandum gazete manşetlerindeki yerini aldı. İşte gazete manşetleri ve son gelişmeler...

Yeni Şafak
08:54 - 9/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:57 - 9/02/2017 Perşembe
Reuters
9 Şubat gazete manşetleri
9 Şubat gazete manşetleri

Gazete manşetleri haberimizde. Gazete manşetlerinde referandum ile ilgili gelişmeler yer alırken aynı zamanda dün El Bab'ta şehit olan 5 askerimiz de yer aldı. El Bab'ta kritik bölgeler ele geçirilirken, gerçekleştirilen saldırı sonucu 5 askerimiz şehit olurken 15 asker de yaralandı. Gazeteler ise bu son gelişmeyi manşetlerine taşıdılar. İşte gazete manşetleri...








MİLLİYET



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan, referanduma gidecek anayasa değişikliği paketini muhtarlara tek tek anlatıp "evet" oyu istedi.



-- Fırat Kalkanı Harekâtı'nda El Bab'ın DAEŞ'ten temizlenmesi için önceki gece kent içine yönelik operasyon başlatıldı. Dün sabah dört asker şehit düştü, 15 asker ise hafif yaralı.



-- Dünya Bankası'nın TANAP için verdiği 400 milyon dolarlık kredinin imzaları atıldı. 3 milyar dolarlık enerji paketi yolda.



--Yabancılar Türkiye'de gayrimenkul alırken KDV ödemeyecek. Bu hamle 1 milyon dolarlık gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık verilmesi teşvikiyle paket olarak büyük katkı sağlayacak.



-- İran'la gerginlik yaşayan ABD'nin nükleer anlaşmayı tartışmak yerine başkan yaptırımlar üzerinde çalıştığı iddia edildi.



HÜRRİYET



-- 330 akademisyeni meslekten ihraç eden 686 sayılı KHK şoke etti. İhraç edilenlerden yaklaşık 170'i kamuoyunda "barış bildirisi" olarak bilinen "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza koyanlar.



-- Trump, 42 dakikalık görüşmede Erdoğan'ın DEAŞ'a karşı mücadele önerisi üzerine "CIA Başkanı'nı gönderiyorum" dedi.



-- Lobi yapan kazandı! Altı ayda gayrimenkule 12 farklı destek verilirken, otomotiv ise ÖTV artışıyla karşı karşıya kaldı.



-- Türkiye Varlık Fonu'na devredilen arazilerin üstünde Antalya, Kuşadası, Bodrum gibi beldelerde bulunan Hilton, Rixos, Limak, Fame gibi ünlü oteller var.



-- 2016'da emeklilik fonları enflasyonun 2.5 puan üzerinde getiri sağlarken, sistemin kurulduğu 2003 yılından bu yana BES'te kalanlar bugün birikimlerine yüzde 333 getiri aldı.



SABAH



-- Erdoğan: Türkiye 1923'te tercihini yapmıştır. Cumhuriyetten geri adım atmak isteyen karşısında beni bulur.



-- Türkiye ekonomisi son çeyrekte toparlandı. TÜİK tarafından dün açıklanan verilere göre, yılın üçüncü çeyreğinde yıllık bazda yüzde 1.9 daralan sanayi üretimi son çeyrekte yüzde 2.1 arttı.



-- Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul projesinde güzergâh için beş alternatif belirlediklerini söyleyerek, "Finansman modeli için çalışıyoruz, bu yıl ilk kazmayı vururuz" dedi.



-- Türk Telekom halka arzdan bu yana en yüksek gelir büyümesini gerçekleştirdi. 2016'da gelirleri yüzde 10.9 artışla 16.1 milyar liraya yükselen şirketin abone sayısı da rekor artış gösterdi.



-- Londra merkezli Chatham House tarafından Avrupa'nın 10 büyük ülkesinde 10,000'den fazla kişi arasında düzenlenen ankete katılanların yüzde 55'i Müslüman ülkelerden göçün tamamen durdurulmasından yana olduğunu gösterdi.



HABERTÜRK



-- Diğer hedef Huber'di. FETÖ'cü hainlerin karargâh olarak kullandığı Akıncı Üssü'nden Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü'nün görüntüleri de çıktı.



-- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Varlık Fonu'nun kendisi ve kuracağı şirketlerin vergiden muaf olacağına dikkat çekerek, "Devredilen şirket ve kurumlara herhangi bir vergi muafiyeti yok" dedi.



-- Torununa bakacaklara 425 TL destek uygulamasına 10 pilot ilde 6,000 aileyle başlanırken en çok kontenjan biner aile ile İstanbul ve İzmir'e ayrıldı.



-- KOSGEB Başkanı Recep Biçer, 50,000 TL hibe başvurusu yapabilmek için aranan girişimcilik sertifikasına ve halihazırda şirket sahibi olma şartını kaldırdıklarını söyledi.



-- Suriye'de altı yıllık iç savaşta ilk kez muhalifler Şam yönetimiyle DEAŞ'a karşı ortak hareket etti. Muhaliflerle görüşeceğini açıklayan ESAD, "Suriye ailemin malı değil" diyerek seçime gitmeye razı olacağını söyledi.




#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazete manşet
8 yıl önce