|

5 günlük İstanbul hava durumu! İstanbul son dakika hava durumu

5 günlük İstanbul hava durumu haberimizde. Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana etkili olan kar yağışları hayatı olumsuz etkilemiş ve öğrenciler için de kar tatili haberleri de gelmişti. Meteoroloji ise bugünden itibaren 5 günlük hava durumunu açıkladı. Peki İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi? İşte son dakika hava durumu raporları.

Yeni Şafak
13:33 - 11/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:50 - 11/01/2017 Çarşamba
IHA

5 günlük İstanbul hava durumunu sizler için hazırladık. Meteoroloji'den son dakika açıklaması geldi. Etkili olan kar yağışlarının ardından vatandaşlar da bugün havaların nasıl olacağını merak ediyordu. Merak edilen resmi açıklama geldi. Meteoroloji 5 günlük hava durumu raporlarını açıkladı. İşte İstanbul hava durumu...




Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri Manisa, Uşak ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege ve Akdeniz kıyıları ile Çanakkale ve Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur, Trakya kesiminde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney yönlerden, güneybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 3


İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı 5


İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 10


Bursa: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı 9


Adana: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 13


Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 13


Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 10


Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 14


Erzurum: Parçalı bulutlu -1


Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 8




İstanbul'da kar yağışı etkisini kaybetti

İstanbul'da geçtiğimiz hafta Cuma günü başlayan ve 5 gündür süren kar yağışı etkisini bu gece saatlerinde kaybetti.


6 Ocak Cuma gününden itibaren İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemişti. Cuma gününden itibaren belli aralıklarla süren kar yağışı bu gece etkisini giderek kaybetti. Yaklaşık 5 gündür yağan kar nedeniyle ara sokaklarda kar yığınları oluştu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlar tarafından trafiğe çıkarılmayan otomobiller karla kaplandı. Sokaklarda oluşan kar yığınlarının çözülerek eridiği görüldü.


İstanbul genelinde oluşan kar birikintileri, oluşabilecek don ve buzlanma nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşın İstanbul Valiliğince eğitim-öğretime bugünde ara verildi.


#İstanbul
#Hava durumu
#Meteoroloji
8 yıl önce