|

1 Dolar ne kadar? 'Boz doları al tl kampanyası başladı!

Dolar kuru ne kadar oldu? 1 dolar kaç TL? ABD Dolar rekor seviyeleri görüyor. Dolar kuru fiyatlarını yükselterek Türkiye ekonomisine darbe yapılmasının önüne geçmek için 'boz doları' kampanyası başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gittiği her yerde doları olanların paralarını TL ya da altına çevirmelerini istedi. Esnaflarda doları bozdurmak için boz doları kampanyaları başlattı. Belli miktarda dolar bozanlara çeşitli ikramlar ve indirimler yapılıyor. Peki dolar ne kadar oldu?

Yeni Şafak
16:11 - 5/12/2016 Pazartesi
Diğer

ABD Doları ne kadar oldu? 1 dolar kaç TL oldu? Dolar fiyatı ne kadar oldu sorusunun yanıtı haberimizde. Dolar haftaya yükselişle başladı. Türk Lirası, dolar karşısında değer kaybetmeye devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her yaptığı konuşmada, doları olan vatandaşların ellerindeki dolarlarını bozdurmalarını istedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan faizlerin düşürülmesi gerektiğinin de altını çiziyor. Dolar ne kadar oldu? Önümüzdeki günlerde dolar kuru fiyatları nasıl bir seyir izleyecek? Dolar düşecek mi? Dolar yükselecek mi? soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor. Ayrıca 'boz doları' kampanyasıyla yurt içinde ve yurt dışında bir çok esnaf dolarlarını bozdurup belgeleyenlere ikramlarda ve indirimler yapacağını söyledi. İşte 5 Aralık 2016 dolar fiyatı...



için tıklayınız


Dolar ne kadar oldu?


Dolar/TL, haftaya yükselişle başlayarak 3,54'ün üzerinde işlem görüyor. Geçen haftanın son işlem gününde küresel piyasalarda artan volatilite ve dolara olan talebin etkisiyle gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde değer kaybı yaşanırken, buna paralel dolar/TL de 3,5923 ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Dolar/TL, cuma gününü 3,5178'den tamamladı.



Bugüne Asya piyasalarında 3,5180 seviyesinden başlayan dolar/TL, dolar endeksinin 101 seviyesinin üzerinde olması ve avro/dolar paritesinin 1,06'nın altında olmasının verdiği destekle saat 09.40 itibarıyla yüzde 1,03 artış ile 3,5569'tan işlem görüyor. Şu dakikalarda avro/TL yüzde 0,93 azalışla 3,7571'den ve sterlin/TL yüzde 0,94 artışla 4,5136'dan alıcı buluyor.



Analistler, bugün yurt içinde enflasyon verisinin, Avro Bölgesi'nde Hizmet Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve ABD'de Hizmet Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 3,59'un önemli destek konumunda bulunduğunu, 3,4940 seviyesinin ise direnç olarak izleneceğini kaydetti.




Dolar ve Euro'sunu bozdurana sebze meyve bedava


Bolu'da pazar esnaflığı yapan 51 yaşındaki Adalet Karadayı dolar ve Euro'sunu bozduranlara tezgahında sattığı ürünleri bedavaya verdi. Bolu'da İhsaniye Mahallesi'nde kurulan pazar yerinde esnaflık yapan Adalet Karadayı tezgahına satmak için koyduğu sebze ve meyveleri dolar ve EURO'sunu bozdurarak Türk lirasına çevirenlere bedava dağıttı. Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin başarısız olmasının ardından ekonomik darbeye teşebbüs ettiklerini söyleyen Adalet Karadayı, dolar ve Euro'sunu bozduran vatandaşlara limonun, domatesin, salatalığın bedava olduğunu ifade ederek, “Ülkesini, vatanını sevene limon da beleş herşey beleş. Vatandaşın birisi 500 Euro bozdurdu, alabildiği kadar sebze meyve verdim. Ayağa kalkan FETÖ'cülere dur demenin zamanı geldi. FETÖ'cüler algı operasyonu yapıyorlar. Nasıl darbeye dur dediysek bu darbeye de dur diyeceğiz. 2 bin 700 dolar paramı bozdurdum, esnaf olarak faizsiz devlet bankasına yatırdım. Nasıl Ankara'ya gidip tankı durdurduysam bu darbeyi de durduracağım” dedi. Pazar yerinde alışveriş yapan 81 yaşındaki taksi şoförü Yaşar Özhancı ise, "Döviz bürosuna gidiyorum. 200 Euro paramı bozduracağım" dedi.








#Dolar ne kadar?
#Dolar kuru fiyatı
#Boz doları
#ABD Doları
#Dolar fiyatı
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Dolar Endeksi
8 yıl önce