|

Filistin'e destek olduğu için hakkında soruşturma başlatılan milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz'e bakanlık sahip çıktı

İsrail'in soykırım ve işgale maruz bıraktığı Gazze halkının yanında duran sporcusundan sanatçısına pek çok isim siyonist odakların hedefinde oldu. Türkiye'deki son örneği ise milli sporcumuz Necmettin Erbakan Akyüz oldu. Avrupa Wushu Kung fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz, birincilik kürsüsünde İstiklal Marşını okunduktan sonra Filistin bayrağı açıp Filistin'e özgü Dabke dansı yapmıştı. Yaşanan durum üzerine Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Akyüz, şampiyonluklarının geri alınmasıyla ilgili tehdit edilmişti. Filistin'e destek olduğu için hakkında soruşturma başlatılan milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz'e bakanlık sahip çıktı. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu ile Akyüz bir araya geldi. Bakan Eminoğlu, Akyüz'ün haklı ve onurlu duruşunun yanında olduğunu belirterek sürecin takipçisi olduklarını ifade etti.

Nisa Nur Çavuşoğlu
17:57 - 3/05/2024 Cuma
Güncelleme: 18:04 - 3/05/2024 Cuma
Yeni Şafak
Gençlik ve Spor Bakanı Enes Eminoğlu ve milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz
Gençlik ve Spor Bakanı Enes Eminoğlu ve milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz

Geçtiğimiz günlerde milli sporcumuz Necmettin Erbakan Akyüz, Instagram hesabından yayınladığı video ile gündem olmuştu. Avrupa Wushu Kung fu Şampiyonu Necmettin Erbakan Akyüz, birincilik kürsüsünde İstiklal Marşını okunduktan sonra Filistin bayrağı açıp Filistin'e özgü Dabke dansı yapmıştı. Yaşanan durum üzerine Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Akyüz hakkında soruşturma açılmış şampiyonluklarının geri alınmasıyla ilgili tehdit edilmişti.

"Dünya şampiyonluğundan daha gurur verici bir şekilde taşıyacağım o cezayı"

Milli sporcu sosyal medya hesabından çektiği video ile işgalini spor müsabakalarına kadar taşımak isteyen zihniyete ''Soruşturma açmak, şampiyonlukları almak, ceza vermek... Dünya, Avrupa ne şampiyonluğum varsa elimden alın. Beni bunlarla korkutup geri adım attırabileceğinizi düşünüyorsanız, aklınızı peynir ekmekle yemişsiniz gerçekten. Bebek katillerine karşı yapmış olduğum protestoyu kalkıp, 'bizim değerlerimize aykırı böyle şeyler' diyerek soruşturmak açmak. Senin değerin yok. Ne değeri? Ne vicdan, ne insanlık, ne haysiyet... Hiçbir şey yok sizde. Aşağılıksınız! Aşağılık bile değilsiniz, seviyeniz bile yok sizin. Almazsanız da, ceza vermezseniz de adam değilsiniz !. Dünya şampiyonluğundan daha gurur verici bir şekilde taşıyacağım o cezayı.'' açıklamasında bulunmuştu.

Milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz ile görüşen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Filistin davasındaki haklı duruşundan dolayı kendisini tebrik etti. Eminoğlu, Federasyon ve Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda sürecin takip edildiğini ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu ve Necmettin Erbakan Akyüz



#Enes Eminoğlu
#Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu
#Necmettin Erbakan Akyüz
15 gün önce