|

TÜBİTAK dünyayla yarışıyor

Türkiye, TÜBİTAK'ın mikron teknolojisini kullanarak mikroçip üretiminde dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdi. Mikroçiplere simge olarak Atatürk'ün portresi ve imzası yerleştirildi.

Yeni Şafak
00:00 - 23/05/2004 Pazar
Güncelleme: 11:16 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türkiye, teknolojide yeni bir başarıya daha imza atıyor. Türkiye, ilk kez TÜBİTAK'ın başardığı mikron teknolojisiyle mikroçip üretimiyle, dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdi. TÜBİTAK, Atatürk'ün portresini ve imzasını Türk teknolojisini simgelemesi için mikroçiplere yerleştirdi. TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) Müdürü Önder Yetiş, Enstitü'nün kriptoloji konusunda yaptığı çalışmalarda büyük teknolojik birikime ulaştığını kaydetti. Yetiş, Enstitü'nün Türkiye'yi ileri teknoloji üreten bir ülke haline getirmek üzere bilgi güvenliği konusunda çalışmalar yaptığını vurguladı.

Bu çerçevede UEKAE'de bilgi güvenliği sistemlerinde kullanılmak üzere Yarıiletken Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı'nda mikroçip üretmeye başladıklarını belirten Yetiş, "Türkiye, şu anda dünyanın mikroçip üreten sayılı ülkelerinden birisi haline geldi. 1,5 mikron teknolojisiyle çalışıyoruz. Yıl içinde mikronun da altında teknolojiye geçiyoruz" dedi. Öte yandan, TÜBİTAK UEKAE'nin "CMOS Tümdevre Üretim Süreci Geliştirme Projesi" çerçevesinde mikroçip üretimi Türk Elektronik Sanayiciler Derneği'nin "Elektronikte Buluşçuluk Ödülü"nü kazandı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce