|

Gazze için ses verenlerin yanındayız

ABD'de İsrail zulmünü protesto ettikleri için baskı ve şiddet gören üniversite öğrencilerine Türkiye'den destek devam ediyor. Onlarca üniversitede yapılan eylemlerde öğrenciler, "Gazze için ses verenlerin yanındayız" diyor.

Saliha Engin
04:00 - 4/05/2024 Cumartesi
Güncelleme: 01:18 - 4/05/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

ABD'de Filistin için başlayan öğrenci eylemlerine destek dünyanın dört bir yanından çığ gibi büyürken Türkiye’deki öğrenciler de gösterilere kayıtsız kalmadı. Perşembe günü 30’dan fazla üniversitede başlayan gösteriler, dün de devam etti. Onlarca üniversite, İsrail’in soykırımı bir an önce durdurması çağrısı yaptı, ABD’deki öğrencilerle dayanışma içinde olduğunu haykırdı. İstanbul’da Galatasaray, Erzurum’da Atatürk ve Erzurum Teknik, Düzce, Rize, Ağrı İbrahim Çeçen, Burdur, Mersin, Muğla Sıtkı Koçman, Trabzon'da Karadeniz Teknik, Bursa Teknik, Bayburt, Malatya İnönü, Ankara Gazi, İstanbul Esenyurt, Siirt, Bitlis Eren Üniversitelerinde bir araya gelen öğrenciler, düzenledikleri yürüyüşler ve yaptıkları basın açıklamalarıyla ABD’deki eylemlere destek verdi.

VİCDANLI İNSANLARLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Galatasaray Üniversitesi’nde bahçesinde bir araya gelen öğrenci ve akademisyenler, Gazze'de hayatını kaybedenleri temsilen yere kefen serdi. Yere yatıp üzerlerine kefen seren öğrenciler de İsrail'in saldırılarını kınadı. "Zeytin Dalı Silaha Direniyor" ,"Galatasaray'dan Gazze'ye selam", "Direnişin Adı Gazze" , "Özgür Filistin'in Yanındayız" yazılı Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Arapça pankartlar taşıyan öğrenci ve akademisyenler, sloganlar atıp Gazze'ye destek mesajı verdi. Grup adına açıklama yapan üniversite öğrencisi Halil Ünsal, Galatasaray Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri olarak, Gazze halkıyla ve Gazze halkı için sesini yükselten tüm vicdanlı insanlarla dayanışma içinde olduklarını söyledi.

ÇADIR NÖBETİ BAŞLADI

Erzurum Atatürk Üniver-sitesi’ndeki eylemde okunan bildiride ise, dünya, tüm insanlığa karşı işlenen bu zulmü kınamayı, vicdanları harekete geçirmeyi ve uluslararası toplumu Gazze halkının yanında yer almaya çağrıldı. Düzce ve Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri ise, destek gösterisinin ardından kampüs içerisinde kurdukları "Gazze Dayanışma Çadırı"na geçerek burada nöbet tuttu. Rize Üniversitesi öğrencileri de kurdukları ‘direniş çadırı’nda Türk ve Filistin bayraklarıyla oturma eylemine başladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri cuma namazının ardından yaptıkları gösteride, "Filistin'de katliam var", "Filistin elbet özgür olacak" ve "Kampüsten direnişe selam" yazılı dövizler taşıdı, İsrail aleyhine sloganlar attı. Konuşmaların ardından grup, Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

GERİ ADIM ATMIYORLAR

Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri de ABD'deki Filistin eylemlerine, başlattıkları oturma eylemiyle destek olmaya devam ediyor.




#Gazze
#Filistin
#ABD
#İsrail
15 gün önce