Trabzon'un Of ilçesinde 'Saral' ailesi üyelerince 137 yıldır sürdürülen belediye başkanlığı, 3 dönemdir bu görevi yürüten Oktay Saral'ın genel seçimler öncesi AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından koltuğuna yine aynı aileden bir isim oturdu. Of Belediye Meclisi, Oktay Saral'ın istifasıyla boşalan belediye başkanlığı için seçime gitti. Meclis üyelerinden AK Parti'li Murat Saral ile Saadet Partili İrfan Saral'ın aday olduğu seçimde, ilk iki turun ardından salt çoğunluğun arandığı üçüncü turda Murat Saral 4'e karşılık 7 oyla Of Belediye Başkanlığı'na seçildi. Böylece Of'ta resmi kayıtlara göre 137 yıldır sürdürülen bir gelenek de bozulmadı. 1874 yılında Of'ta belediye başkanı olan Sarıalizade Ömer Lütfü Bey'in Cumhuriyet'in ilk yıllarına kadar sürdürdüğü görevi daha sonra aynı aileden 12 isim daha sürdürdü. Hepsi Saral ailesinden olan belediye başkanlarından 13'üncüsü ise Murat Saral oldu.
Of'un yeni Belediye Başkanı olan 33 yaşındaki Murat Saral, yaptığı açıklamada, ilçe halkına hizmetlerinin bugüne kadar nasıl sürmüşse bundan sonra da daha üst seviyede devam edeceğini söyledi. Aile üyelerince 137 yıldır yürütülen belediye başkanlığına hiçbir zaman şahıs olarak talip olmadıklarını belirten Saral, şöyle devam etti: 'Hep büyüklerimiz veya halkımızın teveccüh ve ısrarıyla bu görevlere getirildik. Ben de başkanımız Oktay Saral'ın istifası üzerine, belediye meclisindeki ağabeylerimizin öngörüsüyle aday olup seçildim. Bir dönem Belediye Gençlik Meclisi Başkanlığı ve çeşitli etkinliklerde bulundum. Koşturduğumuz ve daha aktif olduğumuz için meclis üyesi büyüklerimiz bizi seçti diyebiliriz. Yani soyadım 'Saral' olduğu için değil, hizmetlerimden dolayı seçildiğimi söyleyebilirim.'
İlçede esnaf olan Saral, ailesinin ilçe halkınca her zaman sevildiğini kaydederek, 'Halkımızın bize olan güveni, seçimlerde her zaman teveccüh göstermesi en büyük gururumuz' dedi.Kökenleri Avrupa'da Osmanlı İmparatorluğu'nun uç beyliğine dayanan ve ilk olarak Karadeniz'de Of ve çevresine yerleşen Saral ailesi, Soyadı Kanunu'ndan önce 'Sarıalizade' olarak biliniyordu. Kanunla birlikte 'Saral' soyadını alan ailenin bazı mensupları, Sarıalioğlu soyadını da kullanıyor.